УК „СТАРИ ГРАД”: РАДИОНИЦА „КАКО СЕ ИЗБОРИТИ СА СТИДОМ И ГРИЖОМ САВЕСТИ”

Агенција „Дијада” – школа клиринга и коучинга и Установа културе „Стари град” организују радионицу „КАКО СЕ ИЗБОРИТИ СА СТИДОМ И ГРИЖОМ САВЕСТИ”, која ће се одржати у  недељу, 27. октобра, од 17 до 20,30 сата, у у УК „Стари град”, Капетан Мишина 6а.

Током радионице предвиђен је теоријски део и више корисних вежби које утичу на то да се ослобађамо блокада услед стида или гриже савести, да не патимо због пропуштених шанси или онога што процењујемо као сопствене грешке, да схватимо шта смо из тих грешака научили и како да будемо продуктивнији у реалном времену..

Радионицу воде Десимир Д. Ивановић, оснивач и власник „Дијаде“, тренер за људске ресурсе и учитељ клиринга и Татјана Манојловић, сертификована саветница за лични развој и комуникцијске вештине, практичарка клиринга.

Радионица је бесплатна за кориснике „Староградских картица“, уз претходну најаву доласка, јер је број места ограничен. Заинтересовани се могу пријавити на телефон 063 833 43 69 или мејлом на mantanja@gmail.com.

Организатори радионице наводе да су последња истраживања показују да болести зависности, поремећаји у исхрани, фобије, депресија, сексуалне дисфункционалности и бројни други ментални поремећаји имају једну исту заједничку основу – СТИД.
Оснивач клиринга Чарлс Бернер, зналачки и одговорно тврди да „ако постоји
техника која може да промени човекову судбину и да га учини задовољнијим и срећнијим, онда је то рад на ослобађању од стигриже савести.”

Стид и грижа савести су наталожени у дубљим слојевима човековог ума и он их најчешће није свестан, осим у моментима када долази до њихове рестимулације. Њихово перманентно и токсично деловање је нешто што непреидно „ради” и у великој мери одређује наше свакодневно функционисање. Између ова два феномена постоје разлике, али и међусобна преплитања, што још више отежава њихову доступност и ефектан третман.

Како допрети до ових дубљих слојева човековог ума и како се решити деструктивног утицаја стида и гриже савести сазнаћете током троипосатне радионице коју организују „Дијада” и Установа културе „Стари град“.