У ОПШТИНИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

Песмом „Вратиће се роде“ из истоимене домаће серије у извођењу деце из вртића „Вила“, данас је у општини Стари град, у оквиру Дечје недеље, обележен Дан отворених врата. У свечаној сали општине председница Мирјана Божидаревић угостила је предшколце и ђаке из свих осам староградских основних школа.

Уз пригодне поклоне, цвеће и ручно израђене уметничке предмете, предшколци и ђаци су постављали и многобројна питања председници. Ученици из ОШ „ Вук Караџић“ су се захвалили председници на досадашњој помоћи и питали када ће ученици трећих разреда да добију обећане нет бук рачунаре?

„До 1. новембра ученици трећих разреда из свих основних школа добиће нет бук рачунаре, али пре тога морамо организовати обуку за наставнике“, одговорила је председница.

Ученици другог разреда ОШ „Браћа Барух“ су пожелели да им општина купи телевизор за Дневни боравак, док је ученике ОШ „Стари град“ интересовало када ће се кренути са реновирањем школе. „Очекујемо да ће радови кренути за неких 15 дана“, рекла је Мирјана Божидаревић. На питање шта би радила да није председница, Мирјана Божидаревић је одговорила да би радила као професор у средњој школи.

Осим председнице децу су поздравили и Ристо Рацо, члан Општинског већа и Мило Ковачевић, заменик начелника Општинске управе.