TРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО – ЗА ДЕЦУ ЈАПАНА

Под покровитељством Градске општине Стари град, а у организацији oпштинског Црвеног крста, 8. маја, на Светски дан Црвеног крста, oдржаће се ”Трка за срећније детињство – трка за децу Јапана”. Манифестација ће одржати на Калемегдану, поред павиљона Цвјета Зузoрић, од 10 до 14 сати. Стартни број за трку, која почиње тачно у подне, износи 50 (педесет динара). Сав приход од продаје стартних бројева Црвени крст Стари град уплати ће на наменски рачун Црвеног крста Србије за помоћ становништву Јапана.

САДРЖАЈ И ВРЕМЕНСКИ ОКВИР МАНИФЕСТАЦИЈЕ:

10:00 – 14:00 ВОЛОНТЕРИ ЦРВЕНОГ КРСТА БИЋЕ ПОСТАВЉЕНИ НА ШТАНДОВИМА НА КОЈИМА ЋЕ СЕ ПРОДАВАТИ СТАРТНИ БРОЈЕВИ ЗА ТРКУ И СКУПЉАТИ ПРИЛОГ ЗА СТАНОВНИШТВО ЈАПАНА. ИНФО ПУЛТ НАЛАЗИЋЕ СЕ НА УЛАЗУ НА КАЛИМЕГДАН (ИЗ УЗУН МИРКОВЕ УЛИЦЕ).

10:00 – 14:00 ВОЛОНТЕРИ ЦРВЕНОГ КРСТА РЕАЛИЗОВАЋЕ ЕДУКАТИВНО-ЗАБАВНО- СПОРТСКИ ПРОГРАМ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ (НА ЦАРИГРАДСКОМ ДРУМУ КОД ПАВИЉОНА ЦВЈЕТА ЗУЗОРИЋ) У ОКВИРУ КОГА ЋЕ БИТИ ДЕМОНСТРАЦИЈА ПРВЕ ПОМОЋИ, ШМИНКАЊЕ ПОВРЕДА, ЗАТИМ ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ, ИГРАЊЕ ШКОЛИЦЕ И ДР.

10:00 – 14:00 АУТОБУС ИНСТИТУТА ЗА ТРАНСФУЗИЈУ КРВИ СРБИЈЕ БИЋЕ ПОСТАВЉЕН НА ЦАРИГРАДСКОМ ДРУМУ НЕДАЛЕКО ОД ПАВИЉОНА ЦВЈЕТА ЗУЗОРИЋ, ГДЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ГРАЂАНИ МОГУ ДОБРОВОЉНО ДАТИ КРВ.

11:30 – 11:45 ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ ТРКЕ (ОБРАЋАЊЕ ЗВАНИЧНИКА)

12:00 ПОЧЕТАК РЕКРЕАТИВНО ХУМАНИТАРНЕ ТРКЕ