СТУДЕНТИ УМЕТНОСТИ У ДОСИТЕЈЕВОЈ

У сарадњи са општином Стари град у уметничкој галерији „Хаос“ у Доситејевој 3, отворена је 14. јула изложба радова на папиру „Бело“ и хепенинг у Доситејевој улици. Изложба студеткиња у „Хаосу“ и студенткиња и студената на улици под називом „Прогресивне наде 4“ окупила је велики број првенствено младих људи.

Изложбу је отворила Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град речима, да се сам, назив изложбе односи и на прогресивна настојања у општини Стари град да се подрже све акције које чине да живот грађана у нашој општини буде што угоднији.

– Општина Стари град поготово, радо помаже акције где долази до изражаја креативност студента, а ова оаза у Доситејевој најбоље то показује. Било би лепо да је више оваквих места, рекла је председница општине и захвалила се студентима за овај леп догађај.

Борка Божовић, оснивач галерије „Хаос“ рекла је да изложба цртежа „Бело“ обухвата радове: Лидије Делић, Смиље Игњатовић, Нине Ивановић, Исидоре Крстић, Ане Павловић, Нине Симоновић, Бојане Стаменковић и Марије Шевић. Она се захвалила професорки Марији Драгојловић, која је предложила групу студената, који су били тада на почетку студија а сада су на завршним годинама, која је учествовала у програму студентских радова у јавном простору у улици Цара Лазара.

Биљана Томић, уметница која је радила са студенткињама изложбу „Бело“ нагласила је да студенти са уметничких факултета учествују већ четири године у пројекту „Прогресивне наде“.

Зелене травнате површине, цвеће, клупе за одмор, воће и лубенице за послужење, слике и скулптуре, потпуно су променили изглед Доситејеве улице. Студенти Факултета ликовних и примењених уметности показали су, како простор у самом срцу града може постати и први градски еколошки простор.