СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА…

Помоћ за Високе Дечане

Српском манастиру Царска Лавра Високи Дечани из Дечана општина је доделила новчану помоћ у износу од 5.780.000 динара како би се радови на манастирској кухињи привели крају.Задужбини краља Петра Првог из Тополе- Опленац, општина је одобрила финасијску помоћ у износу од 384.612 динара за набавку алармних система и видео надзора за ову Задужбину.
У знак захавланости за пружену помоћ и бригу које је општина Стари град поклањала у периоду од 1999. до 2005. године управа Манастира Царска Лавра Високи Дечани поклонила је руководству икону Пресвете Богородице Дечанске и захвалницу са жељом да ова икона буде стални подстрек руководству и да даље гаје љубав према својој вери и дају допринос свему што је добро и корисно за српски народ на Косову и Метохији.

Донације невладиним организацијама

Новчану помоћ у износу од 125.000 динара, општина је доделила Центру за биолошка истраживања ради реализације пројекта « Мониторинг дивезитета биљних зоља на територији Београда», док је 400.000 динара доделила медијској групи «Пола сата» ради снимања документарног филма посвећеног београдској археолошкој збирци.

На Општинском већу одлучено је да се Задужбини Николе Спасић на зградама које чине имовину задужбине а које се налазе на нашој општини, пренесе право коришћења на непокретности Задужбине које се налазе у улицама: Кнез Михаилова број 19, 47, 47/И, Обилићев венац 17 , Краља Петра 18 и Николе Спасића 2 и 2-а.

Најаве:
Добродошлица ђацима првацима
Општина Стари град, традиционално на почетку нове школске године организује добродошлицу ђацима првацима.И ове године, у уторак, 11. октобра прваци ће се окупити у великој Сали општине где ће осим позоришне представе, добити од председнице пакете који садрже школски прибор, беџеве и «Буквар дечјих права».

У оквиру програма Савета за екологију који већ десет година еколошком добродошлицом и еколошком заклетвом дочекује ђаке- прваке , ове године, 19. октобра уручиће им и књиге « 101 начин да спасемо Земљу»и « Рециклирање- направи еколошке играчке. Покровитељ ове манифестације је општина Стари град.