РЕНОВИРАНО ДЕВЕТ УЧИОНИЦА У ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“

На територији општине Стари град налази се 11 вртића, 8 основних и 12 средњих школа. Као друштвено одговорна локална самоуправа Градска општина Стари град континуирано улаже значајна средства у њихову инфраструктуру, како би староградској деци и ученицима обезбедили боље и безбедније услове за школовање. Прошле године је из буџета издвојено око 118 милиона динара за реновирање школа.

Тим поводом председница општине Мирјана Божидаревић посетила је данас Основну школу „Вук Караџић“ у којој је завршено реновирање девет учионица и школског дворишта и најавила приоритетни пројекат у 2011. години – постављање видео надзора у свим основним школама који ће бити повезан са Полицијском станицом Стари град. Општина је за овај пројекат издвојила 28 милиона динара, а радови ће бити завршени до септембра ове године.

„Велика зграда школе „Вук Караџић“ саграђена је 1898. године и још увек је у јако лошем стању. Општина је за сада определила средства за реновирање девет учионица и асфалтирање школског дворишта, али је остало још много тога да се уради. Ове године нам је приоритет видео надзор који ће повећати безбедност свих ученика у осам основних школа, колико их има на нашој општини“, казала је председница општине Мирјана Божидаревић.

Директор ОШ „Вук Караџић“ Златко Грушановић истакао је да се на реновирање велике зграде школе чекало неколико деценија, као и да је та зграда и даље у јако лошем стању и подсетио да је приоритет у протеклом периоду била мала зграда, задужбина Николе Спасића, и ограда око школе, које се налазе под заштитом државе. Средствима општине мала зграда ОШ „Вук Караџић“ реновирана је почетком 2008. године.

„Пре реновирања школа је била доста уништена. Зидови су били скроз испуцали. Под се тресао, поготово у кабинету за српски. Плашили смо се да ћемо да пропаднемо“, рекао нам је Вања Станковић, ученик 8/4.

Радови у школама

ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић“ – грађевинско-занатски радови на инсталацији „противпаничне“ расвете, громобрана, новог електричног осветљења и израде унутрашње хидрантске мреже у згради (завршено).

ОШ „Дринка Павловић“- адаптација фискултурне сале и пратећих просторија (завршено).

ОШ „Стари град“ – санитарно-хигијенски чворови и радови на водоводно-канализационој мрежи (радови у току).

ОШ „Вук Караџић“ – реновирање девет учионица и уређење школског дворишта (завршено).

ОШ „Скадарлија“ – санација водовода и санитарног чвора, замена унутрашње столарије, керамике и санитарија, санитарних чворова, израда надстрешнице на улазу и пројекат електроенергетских инсталација (радови у току).

ОШ „Михаило Петровић Алас“ – набавка опреме и ситног инвентара за опремање кабинета за техничко, кабинета за информатику, трпезарије и учионица нижих разреда (завршено).

Балетска школа „Лујо Давичо“ – опремање зборнице и кројачнице, столови, столице, касете за професоре, ормани за дневнике, шиваћа машина (завршено).

Музичкa школa „Мокрањац“ – адаптација подова, молерско–фарбарски радови, набавка и уградња „противпаничне“ расвете (радови у току).

Прва економска школа – молерско–фарбарски радови (завршено).

Техничка школа „Дрво арт“ – архитектонско–грађевински радови на реконструкцији хидроизолације сутерена и радови на реконструкцији електроинсталација (радови у току).

Правно-пословна школа – санитарни чворови у главној и дворишној згради

Електротехничка школа „Никола Тесла“ – санација крова, спољне канализације и дренажа и нивелација терена дворишта (радови у току).

Ваздухопловна академија – замена фасадне столарије и репарација паркета (завршено).

Математичка гимназија – уређење улазног дворишта и радови на постављању заштитне фасадне алуминарије и радијатора на делу фискултурне сале (радови почињу ускоро).