РЕКОНСТРУКЦИЈА ШИНА У ПАРИСКОЈ И ТАДЕУША КОШЋУШКА

Беоком сервис је обавестио грађане да ће у улицама Париској и Тадеуша Кошћушка 1. јуна, у раним јутарњим сатима, почети припремни радови на реконструкцији трамвајских шина. Радови ће се обављати од раскрснице са Улицом војводе Бојовића до раскрснице са Улицом цара Душана, у дужини од 1060 метара, трајаће 150 дана и коштаће око 230 милиона динара. Извођач је „Alpine Bau Gmbh”, а стручни надзор ће обављати предузеће „Duo Dec”.

Осим реконструкције трамвајских колосека и контактне мреже, у оквиру овог посла биће реконструисани и тротоари и оивичења и обављени радови на одводњавању трамвајске пруге, саобраћајној сигнализацији и опреми, осветљењу, измештању и заштити електроенергетске и телекомуникационе мреже и кабловске канализације и катодној заштити, а биће изграђен и армирано-бетонски зид дуг 60 метара.

Почетком радова ће доћи до измене режима саобраћаја, па ће од 1. до 8. јуна бити заузета једна саобраћајна трака уз трамвајску баштицу у ове две улице. У овом периоду саобраћај ће у Тадеуша Кошћушка бити једносмеран од Цара Душана ка Париској, а возила из Париске ће се преусмеравати у Риге од Фере. Од 9. до 23. јуна биће заузета једна саобраћајна трака у Париској улици.

Од 23. јуна до 1. јула радови ће се изводити у трамвајској баштици и неће утицати на ток саобраћаја.