ПРОМОЦИЈА МЛАДИХ УМЕТНИКА У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА

Захваљујући сарадњи општине Стари град и Универзитета уметности у Београду, створене су нове могућности за промовисање стваралаштва младих уметника и културно уметничке делатности Универзитета уметности у простору Куће Ђуре Јакшића. У креирању и реализацију програма, укључен је и Студентски парламент, чиме се студентима пружа могућност активног деловања на афирмацији, а самим тим се повећава и степен одговорности младих људи. Тако ће у четвртак 18. децембра у 20 сати бити отворена изложба цртежа студената ФЛУ а 23. и 24. децембра, од 14 до 19 сати, студенти ће израђивати честитке и поклањати их посетиоцима.

Бојана Карајовић која је заједно са Милошем Милетићем организатор овог програма каже да студенти захваљују Мирјани Божидаревић, председници општине Стари град која је покровитељ свих ових догађања у Кући Ђуре Јакшића и Ивани Вујић, проректору Универзитета уметности. По њеним речима ово је начин да се врати права живост у Кућу Ђуре Јакшића, што могу само млади уметници, али и да се афирмишу студенти док још трају њихове студије.

Програм:

18.-27. децембра ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА СТУДЕНАТА ФЛУ

У четвртак 18. децембра у 20 сати изложбу ће отворити Чедомир Васић, ректор Универзитета уметности. Селектори изложбе студентских цртежа су доценти Весна Кнежевић, Зоран Димовски и Симонида Рајчевић. Само отварање изложбе биће уз концерт студената Факултета музичке уметности на коме ће наступити Бранко Бранковић (гитара) и апсолвент ФМУ и Младен Стојановић (клавијатуре), апсолвент ФМУ. На изложби ће бити изложено преко 100 радова 47 аутора студената, треће, четврте и пете године сликарског одсека.

23.-24. децембар

Од 14 до 19 сати „ПРОСТОР ДОБРОТЕ“ – У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА

У оквиру обележавања дана Универзитета уметности, галерији Куће Ђуре Јакшића студенти ће израђивати честитке и поклањати их посетиоцима. На овај начин свима који дођу пружа се могућност да буду сведоци настајања малог уметничког дела и да сами својим сугестијама учествују у његовом стварању. Честитке ће бити дело студената Факултета ликовних и примењених уметности.