ПРЕДСЕДНИЦА У ХУМАНИТAРНОЈ АКЦИЈИ ЗА ДЕЦУ СТАРОГ ГРАДА

У новоотвореној парфимерији „Дрогерија Маркт“ ( ДМ) на Тргу Николе Пашића 12, данас се председница ГО Стари град Мирјана Божидаревић придружила хуманитарној акцији коју ова кућа спроводи од децембра 2009. године.

Радећи сат времена као помоћна радница на каси, пакујући муштеријама купљене артикле у новоотвореној продавници „ДМ-а“, председница Божидаревић је “зарадила“ 60 хиљада динара за староградску децу. Компанија ДМ је издвојила додатних 60 хиљада а целокупан приход од 120 хиљада динара намењен је „Пријатељима деце Стари град“.

– Пријатељи деце Стари град ће 10. јула повести 40 најбољих ученика из основних, староградских школа на десетодневни камп у Аду, банатски градић на Тиси, а средства која смо „зарадили“ добро ће им доћи за трошкове организације и реализацију програма у кампу, – рекла је председница општине Мирјана Божидаревић.
Општина у сарадњи са Пријатељима деце Стари град, скоро деценију, после завршетка школске године награђује победнике разних школских такмичења боравком у десетодневном летњем кампу у Ади. Општина је већ, одлуком Већа, издвојила 300 хиљада динара за покриће трошкова кампа који ће се одржати од 10. до 20. јула 2011. године.