„ПОСАДИ СВОЈ ХЛАД“ – ОЗЕЛЕНИ СТАРИ ГРАД: ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ САДНИЦА БЕЛОГ БОРА

Градска општина Стари град, у сарадњи са НВО „Зeлени развојни центар“ , поделиће заинтересованим Старограђанима бесплатне саднице белог бора, у петак, 10.децембра, у периоду од 12 до 15,30 сати, у оквиру акције „Посади свој хлад“.

Подела садница белог бора ће се истовремено организовати у 100 градова Србије, а сви заинтересовани Старограђани могу се пријавити за преузимање садница, позивом Услужног центра на број 011/0800 07 77 75 или путем мејла usluznicentar@starigrad.org.rs.

Уз преузете саднице суграђанима ће бити уручено и детаљно упутство за садњу.

Саднице белог бора су, као и до сада, донирале друштвено одговорне компаније, а донатор највећег броја садница је Теленор фондација.  Подсећамо да је у претходној акцији „Посади свој хлад“, која је организована 9. априла ове године, суграђанима подељено 100 бесплатних садница младог јасена.

Пројекат „Посади свој хлад“, који се реализује са НВО „Зeлени развојни центар“, усаглашен је са циљевима дефинисаним у предприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „Trillion Trees“ Светског економског форума (WЕФ) у Давосу.

Пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.