ПОКУШАЈ ОБАРАЊА СВЕТСКОГ РЕКОРДА У РОЊЕЊУ НА ДАХ

Ронилац на дах из Грчке, није успео да обори светски рекорд у дисциплини динамика са перајима, јер је ронио 214 метара, а за обарање рекорда било је потребно више од 300. Градска општина Стари град и њен спортски центар „Милан Гале Мушкатировић“, заједно са Удружењем ронилаца на дах „АИДА Србија“ били су домаћини овог eксклузивног спортског догађаја који је изазвао велико интересовање представника седме силе.

Јоргос Панагиотакис је изјавио да је у Београд дошао како би покушао да надмаши сопствени рекорд и да је на неуспех утицао психички притисак, као и чињеница да су у претходним обарањима рекорда заједно са њим учествовали и други такмичари рониоци.

„Заиста сам задовољан организацијом. Услови су одлични. Организоваћу нови покушај у Београду, вероватно за неколико месеци”, рекао је Панагиотакис, који се за овај подухват спремао пуних девет месеци.

Домаћин и организатор овог догађаја био је Петар Бојовић, судија за роњење на дах и члан Већа општине Стари град, који је објаснио да овакав подухват захтева огромну концентрацију и психичку припрему, с обзиром на то да је за обарање рекорда потребно да се шест пута прерони цела дужина базена и да се направи још један окрет. Како је објаснио, управо тај последњи окрет може често да буде компликован и тежак и ментално, а не само физички.

Јоргос Панагиотакис – Грк, настањен у Никозији на Кипру, гост је Старог града и изабрао је управо Београд као место на ком је покушао да обори рекорд, захваљујући доброј организацији претходна два светска првенства у роњењу на дах, која су се одржала на базенима општинског спортског центра.