ОПШТИНА ВАС ПОЗИВА ДА УДОМИТЕ ОВА ТРИ ПРЕЛЕПА ШТЕНЦА

Јуче је у мини-прихватилиште за псе, које је пре десетак дана отворила општина Стари град, донето четири штенца. Једно од њих је одмах удомила службеница наше општине, док остала три чекају хумане љубитеље животиња да са њима поделе и увеселе свој дом.

– Ова акција је изазвала велику пажњу јавности – први пут самим отварањем мини-прихватилишта, а други пут, нажалост, када је једна од кућица за псе украдена. Волели бисмо када би се у овом тренутку, када тражимо топао дом за ове кучиће, сви подједнако ангажовали и помогли да ова вест дође до што већег броја људи – каже председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Штенци су током јучерашњег дана окупани и одведени код ветеринара, а о њима са великом пажњом тренутно брину волонтери општине Стари град. Привремени смештај за псе луталице је јуче проширен још једном, већом кућицом за псе, тако да сада и крупнији пси са староградских улица могу да се склоне од зиме. Општина Стари град је прошле недеље отворила прво мини-прихватилиште за псе, желећи да пружи склониште псима којима су староградске улице једини дом, али и да апелује на друге општине и јавне установе, грађане и угоститељске објекте да пруже слично уточиште псима луталицама.

– Јако нам је драго што су грађани, подстакнути нашом акцијом и сами правили склоништа за псе од картона и стирпора. Захваљујемо се свима који су звали општину и долазили како би понудили помоћ и храну за псе. Позивамо све који би желели да удоме једног или више штенаца који су тренутно наши, општински „штићеници“ да се јаве на телефон Контакт центра 785-2-999, између 8 и 15.30 – поручио је Бастаћ.

Градска општина Стари град, као једна од општина у којој живи велики број власника паса, већ годинама спроводи акцију „И кесу у шетњу“ којом се у сваки улаз староградских зграда постављају биоразградиве кесице за скупљање измета љубимаца. Пре више од годину дана, на централној београдској општини је уведена GObusters патрола, која се састоји од две револуционарне машине које чисте псећи измет са трортоара Старог града.