ОПШТИНА УРЕЂУЈЕ ПРОСТОР ИСПРЕД ОШ „СТАРИ ГРАД“

Донацијом у износу од 4.167.000 динара oпштина Стари град ће уредити простор испред Oсновне школе „Стари град“ (Херцег Стјепана 7).

„Простор од 700 метара није уређиван од 1961. године и захваљујући помоћи ГО Стари град поменути простор ћемо сада асфалтирати, све рупе закрпити, урадити ивичњаке, бетонирати део око сваког дрвета и поставити олуке који ће одводити воду у земљу и тако створити један уређен део испред школе. Напомињем да смо захваљујући помоћи општине Стари град пре три године поставили ограду око школе и тако омогућили безбеднији боравак ученика“, каже Слободан Вучинић, директор ОШ „Стари град“.

ЕТШ „Никола Тесла“ у Копенхагену

Општина Стари град је плаћањем путних трошкова омогућила представницима Електротехничке школе „Никола Тесла“ да учествују на конференцији Модела европског парламента балтичких земаља која ће се одржати од 27.10. до 1.11. 2009. године у Копенхагену.

На Конференцији ће учествовати десет балтичких земаља и педесет учесника.

Током трајања учесници Конференције биће подељени у пет Комитета где ће кроз едукацију и рад проналазити нове методе у учењу, образовању, предузетништву, мобилности и промовисати вредности Европске уније.

Представници Србије и Аустрије ове године су гости Конференције, док ће се следећа Конференција одржати наредне године у Београду.