ОПШТИНА СТАРИ ГРАД: ЗАХВАЛНОСТ СВИМА КОЈИ СУ ДОБРОВОЉНО ДАЛИ КРВ

У свечаној сали општине Стари град је 26. марта одржана акција добровољног давања крви, коју су организовали наша општина, Црвени крст Стари град и Институт за трансфузију крви.

Акцији, која се одржала према Упуству Републичке стручне комисије за трансфузијску медицину добровољним даваоцима током пандемије, одазвало се 19 племенитих Старограђана од који је 16 дало „драгоцену течност која живот значи”. Осим редовних давалаца крви, у акцији су учествовали и запослени у Управи, чланови Већа општине, као и волонтери Волонтерског сервиса и Црвеног крста Стари град.

Градска општина Стари град се захваљује свим добровољним даваоцима крви – храбрим људима који су помогли свима којима је драгоцена течност неопходна, посебно у време пандемије, када је преко потребно исказати елементарну солидарност свих чланова нашег друштва.

„У ситуацији у којој се налазимо, трансфузијско лечење мора бити континуирано и сигурно, а мора се узети у обзир да се може очекивати смањен број здраве популације која може дати крв и смањен одзив добровољних давалаца крви због утицаја јавно здравствених мера које се предузимају. Сви који су здрави, могу и желе да дају крв не треба ни на који начин то да одлажу због ситуације са корона вирусом”, поручили су из Институт за трансфузију крви и најавили нове акције добровољног давања крви .

#cuvamoStarigrad