ОБНОЉЕН УЛАЗНИ ПОРТАЛ РЕКТОРАТА БУ

Најстарија високошколска институција у Србији обележила је 13. септембар, Дан Универзитета у знак сећања на почетак наставе на Високој школи у Београду.Тим поводом одржана у свечаној сали у Ректорату, у Капетан – Мишином здању на којој су присуствовали многобројни страни и домаћи гости и многобројни студенти.
Ректор, проф. др Бранко Ковачевић у поздравном говору је рекао да је у саставу Универзитета 31 факултет, 11 научних института, Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ и шест центара, а да индекс има око 90.000 студената Универзитета на коме је запослено око седам хиљада наставника, истраживача и сарадника.
Председница општине Мирјана Божидаревић обишла је зграду Ректрората на којој су завршени радови на реновирању дела Зграде Капетан-Мишиног здања. Одлуком Већа ГО Стари град септембра 2010. средствима из општинског буџета у висини од око 15,1 милиона динара финансирана је замену фасадне столарије, као и рестаурацију и санацију улазног портала балкона здања Ректората. Општина је последњих година уложила неколико милиона динарa у обављање просторија ректората, као и за санацију ове свечане сале ректората.
Градска општина Стари град је у етапама, сходно могућностима, помагала Ректорату. Тако је средствима општине замењена фасадна столарија дела фасаде према Студетском тргу, рестаурација и санација улазног портала и балкона. До данас, Општина је уложила неколико милиона динара у сређивање просторија као и за санацију свечане сале Ректората.