“НОВОГОДИШЊЕ НОТЕ ” У СУСРЕТ ПРАЗНИЦИМА

Традиционални Новогодишњи концерт хорова са Старог града “Новогодишње ноте” одржан је 15. децембра, у препуној сали Задужбине Илије М. Коларца.

Концерт је отворио председник општине Стари град Дејан Ковачевић, који је поздравио присутне и пожелео им да уживају у богатом стваралаштву најпознатијих хорова Старог града.

– “Трећу годину за редом наша општина организује бесплатан Новогодишњи концерт са жељом да вам на овај начин улепшамо предстојеће празнике. Међутим, увек се са тугом сетимо наше пријатељице и члана Већа Драгане Тепшић, која је била један од организатора ове, сада већ традиционалне манифестације – истакао је Дејан Ковачевић и подсетио присутне на бројне бесплатне акције које општина Стари град реализује за квалитетнији живот Старограђана, попут услуга геронтодомаћица за помоћ у кући, “Мој староградски мајстор”, “Заједно за вашу зграду”, као и бесплатне излете и карте за позоришта за пензионере, ускори и бесплатне биоскопске пројекције средом од 15 часова у свечаној сали општине, и термине за бесплатно пливање на “Галету”.

– Захваљујем Канцеларији за младе општине Стари град на организацији вечерашњег концерта – истакао је у поздравном говору председник Дејан Ковачевић.

Публици су се представили хорови “Обилић”, “Београдски мадригалисти”, Прво београдско певачко друштво и “Vox Slavicum”. Староградски хорови наступили су са богатим програмом, музичким мозаиком, састављеном од класичних хорских дела. Публика је чула и видела младе и талентоване, као и искусне хорске певачице и певаче, чије вишегласно певање одише пуноћом духовне снаге и позитивне празничне енергије.

Госпођа Гордана Ћетковић била је једна од многобројних дама које су синоћ уживале у хорској музици на Коларцу.

– Иако живим у Раковици, верни сам посетилац “Новогодишњих нота”, још од првог концерта. Дивно је што ваша општина на овај начин и бесплатно омогућава нама пензионерима да уживамо у песми наших најпознатијих хорова с једне стране, а са друге да промовише културне вредности.

Сигурни смо да њено мишљење деле и Старограђани који су синоћ били у дворани.

Улаз на предивно музичко вече био је слободан, а они који су дошли на Коларац чули су и видели богато и узвишено музичко стваралаштво хорова и поделили су празнично расположење са свим Старограђанима.