JЕДИНСТВЕНО УПРАВНО МЕСТО – УСЛУГА ПО МЕРИ СТАРОГРАЂАНА

Градска општина Стари град константно ради на унапређењу услуга које нуди својим суграђанима. Након новоотвореног Услужног центра данас је захваљујући пројекту Јединственог управног места, отворена и нова шалтер сала.

Почетак рада Јединственог управног места озваничио је председник општине Стари град Радослав Марјановић, са сарадницима, у присуству директорке сектора предузетништва Привредне коморе Србије Браниславе Симанић и директора РЈ Београд центар Пошта Србије Дарка Огњеновића.

„Општина Стари град је једна од 10 општина у пилот пројекту Министарства државне управе и локалне самоуправе који нашим грађанима омогућава да своје послове везане за управу обаве ефикасно, брзо и једноставно. Новитети су што у реновираној шалтер сали отварамо и шалтер за предузетнике и шалтер поште, тако да је грађанима потпуно олакшана цела процедура, на једном месту“, рекао је председник Марјановић и захвалио ЈП Поште Србије и Привредној комори Србије на подршци и сарадњи за реализацију овог пројекта.

Поред издавања извода из матичне књиге рођених, решења о пријему у држављанство, грађани имају прилику да се на лицу места информишу о статусу свог предмета, али и да зaкажу састанак у катастру. Као и до сада нашим суграђанима је доступан и шалтер где се могу пријавити за Е грађанина , а то им пружа могућност да у сваком тренутку, преко апликације на мобилном телефону обаве све процедуре доступне на порталу е управе.

У склопу новоотворене шалтер сале у општини Стари град, поред постојећих услуга, у сарадњи са Привредном комором Србије, отворен је и специјализовани шалтер за предузетништво.

„Данас смо са општином Стари град потписали и протокол о сарадњи . Рад овог шалтера омогућава предузетницима, као и свима који желе да започну бизнис, да на брз и једноставан начин добијају информације о њиховом пословању, штедећи своје време одласком у надлежне институције – на њему се предузетници могу информисати о свим постојећим кредитним линијама, програмима помоћи и примени релевантних законских процедура“, истакла је Бранислава Симанић, директорка сектора предузетништва Привредне коморе Србије и најавила отварање шалтера за предузетнике и у другим општинама Града Београда и наше земље.

Још једна новина која је уведена је испостава шалтера поште, који омогућава свим нашим суграђанима да све таксе плате у оквиру новоотворене шалтер сале. Раније су морали да одлазе до оближње поште или мењачнице која има платни промет.

Директор РЈ Београд центар Пошта Србије Дарко Огњеновић се овом приликом захвалио општини Стари град на могућности да отварањем овог шалтера свим Старограђанима омогући брзу и јединствену услугу.

Подсећамо да је општина Стари град једна од ретких пет френдли општина која је омогућила суграђанима да са својим љубимцима обаве све потребне ствари у новоотвореној шалтер сали.

Јединствено управно место – ЈУМ