ХИТНА ПОМОЋ ОШ „ДРИНКА ПАВЛОВИЋ“

У Основној школи „Дринка Павловић“ две учионице су затворене за наставу због прокишњавања кровне терасе проузроковане отапањем снега. Одлуком Већа, општина Стари град је за хитну санацију кровне терасе издвојила средства у висини од 300 хиљада динара. Током снежних падавина, упркос редовном чишћењу снега са крова школе и скидања леденица са олука, 14. фебруара дошло је до цурења воде у две учионице на другом спрату. Струја је у том делу школе искључена а ђаци из два одељења су премештени у библиотеку и свечану салу школе.

Директорка школе, Милена Бићанин је брзо реаговала и упутила захтев за помоћ општини Стари град за реновирање оштећених учионица и проверу изолације и струје у том делу зграде због сигурности ђака, као и за превентивне радове који ће спречити да се оваква ситуација понови.
Општина је пре 6 година финансирала реновирање крова школе а прошле године и реконструкцију фискултурне сале.

-Сви радови на школи који су били финансирани од стране општине су урађени јако квалитетно и са тиме што је урађено смо јако задовољни. Све велике инвестиционе подухвате што се тиче школе „Дринка Павловић“ је финансирала ГО Стари град, и сваком нашем захтеву који се тицао инфраструктурних радова општина је изашла у сусрет. И овај пут нам је захтев одобрен, а председница општине је реаговала у најкраћем могућем року и показала је велико интересовање када је школа у питању,- истиче директорка Милена Бићанин, уз констатацију да је то случај и са осталим основним школама на Старом граду.