ДОНАЦИЈЕ СПОРТУ

На седници Већа општине Стари град од 20. јануара 2011, у оквиру наставка помоћи аматерском спорту, Џудо клубу „Лепа Србија“ опредељено је 90.000 за одлазак женских репрезентативки у Италију на међународни турнир.

Клубу за уметничко синхронизовано пливање „25.мај“ припало је 100.000 динара за организацију трећег међународног турнира „SYNCHRO OPEN STARI GRAD“ у 2011. години.
УСВОЈЕНА ОДЛУКА О РАДНОМ ВРЕМЕНУ УГОСТИТЕЉСКИХ, ЗАНАТСКИХ И ТРГОВИНСКИХ ОБЈЕКАТА
Вест постављена: 04.02.2011.

Скупштина града Београда донела је на седници од 3. фебруара Одлуку о радном времену угоститељских, занатских и трговинских објеката на територији града. Према речима члана Градског већа Жељка Ожеговића, одлука је веома важна за функционисање града и зато је у претходном периоду привукла велику пажњу јавности.

– Одлука је врло либерална, осим у сегментима где се ограничава радно време угоститељских објеката у стамбеним зградама. За те објекте предвиђено је радно време од 6 до 24 сата радним данима и недељом, а петком и суботом до један сат после поноћи. Овом одлуком забрањена је и продаја алкохолних пића у трговинама од 22 до 6 часова, како би се умањила доступност алкохола млађој популацији. У доношењу одлуке учествовала су удружења грађана, угоститеља, одборници и одборничке групе у Скупштини града. У разговору са њима прихваћени су и неки амандмани, међу којима и онај о продужењу пуштања музике у локалима у стамбеним зградама са првобитно предложених 22 на 23 часа. Новчане казне су доста високе, за непоштовање радног времена казне се крећу од 50.000 па све до 1.000.000 динара, а за продају алкохола ван дозвољеног времена 20.000 динара. Поштовање одлуке контролисаће комунална инспекција и комунална полиција, што раније, због непостојања одговарајућих прописа, није било могуће. У року од годину дана ефекте одлуке ћемо пратити, видећемо како се спроводи у реалном животу и прилагођаваћемо је на првом месту у интересу грађана – рекао је Ожеговић.

Говорећи о решењу по коме ће Градско веће моћи да продужи радно време одређеним објектима, Ожеговић је рекао да ће у тај посао бити укључене све службе које су стручне за доношење грађевинских, техничких, санитарних и других услова које ови објекти морају претходно да испуне.
Кајак –рафтинг клуб „25. мај 1847“ ће захваљујући општинској помоћи од 95.000 динара лакше организовати предстојеће Европско првенство у кајаку на дивљим водама, на реци Ибар.