ДОБРОДОШЛИЦА НАЈМЛАЂИМ ЂАЦИМА

Градска општина Стари град пожелела је добродошлицу свим ђацима првацима са своје територије, који су 1. септембра пошли у школу.

Како би им овај свечани дан остао дуго у сећању, 555 малишана је у школским клупама сачекао пригодни поклон специјално дизајнирана медаља “Ја сам првак Старог града“, качкет и мајица и то све лепо упаковано у еколошку платнену торбицу. Добродошлицу новој генерацији првака пожели су Мирјана Божидаревић, председница општине и Ана Даниловић, заменица председнице општине, које су их првог школског дана посетилe у основним школама „Стари град“ и „Браћа Барух“.

У ОШ „Стари град“, поред уметничког програма који су првацима спремили њихови нешто старији другови, присутним ђацима и родитељима обратили су се Мирјана Божидаревић и директор школе Бранислав Вучинић.

– Драги прваци, желим да вам сви остали дани у основној школи буду овако лепи и пријатни као што вам је данас. Немојте да брините да ћете наићи на строге учитеље и учитељице. Верујем да ћете бити успешни. Надам се да ће следеће године у овој школи бити још више првака јер желимо да подмладимо нашу општину – поручила је првацима Мирјана Божидаревић.

У ОШ „Браћа Барух“ такође је одржана приредба којом су старији ђаци поздравили своје најмлађе колеге. Ана Даниловић је првацима пожелела успешну школску годину и поделила им медаље и поклоне општине Стари град.

После поделе поклона, Мирјана Божидаревић и Ана Даниловић обишле су ђаке прваке у њиховим учионицама.

У школској 2009./2010. години, у основне школе на територији општине Стари град уписано је укупно 555 ученика првог разреда. Највише у ОШ „Дринка Павловић“-118. Следе ОШ „Вук Караџић“ са 96 првака, ОШ „Краљ Петар први“ и „Михајло Петровић Алас са по 90 нових ђака. У ОШ „Скадарлија кренуло је 65 нових ученика, у „Браћу Барух“ – 45 а у ОШ „Стари град“-34 првака. У ОШ за заштиту вида „Драган Ковачевић, ове године уписано је 17 првака.