ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА ПРАВЦИМА

У организацији Пријатеља деце „Стари град“ данас је у свечаној сали општине одражана традиционална манифестација „Добродошлица ђацима првацима“. За 554 ђака првих разреда, колико их има у основним школама на Старог града, општина је припремила пригодне поклоне: беџеве „Добродошлице“, распоред часова , цд буквар „Мој први енглески речник“, и на највеће задовољство првака , позоришну представу „Ја сам заљубишка“у извођењу глумаца „Пан театра“.

Прваке и њихове учитеље поздравили су Мирјана Божидаревић, председница општине и Rисто Рацо, председник Скупштине организације „Пријатељи деце Стари град,, и члан Општинског већа.

„Драга децо, изузетно ми је задовољство што данас могу да вас поздравим и да вам пожелим срећно детињство и одличан успех школи, да будете одлични ђаци и да ваши наставници о вама добро брину“, рекао је Ристо Рацо, најавивши представу „Ја сам заљубишка“ Пан театра.

После представе председница општине Мирјана Божидаревић је првацима Старог града пожелела добродошлицу и уручила им поклоне.

Већини раздраганих првака се највише допала позоришна представа, а Вуку Чучковићу, ученику 1/2 одељења ОШ „ Браћа Барух“ највиши се допао беџ кога ће, како каже, с поносом да носи. Маши Планојевић, ученици 1/3 из ОШ „ Дринка Павловић“ се осим представе допала сe „Добродошлица“ и, како каже првом приликом ће је научити напамет. Ивони Рамбосек, ученици ОШ „Краљ Петар Први“,1/4 одељења се допало „у општини“, а од свих поклона издвојила је позоришну представу и распоред часова. Стефану Еделману, ученику 1/3 ОШ „Михајло Петровић Алас“ највише се допала представа.

Градска општина Стари град у сарадњи са Пријатељима деце традиционално поводом „Дечје недеље“ организује пријем и „Добродошлицу ђацима првацима“ Старог града.

Снимак можете преузети на сајту www.infobiro.tv