ДЕЧЈИ ЛЕТЊИ КАМП НА ТИСИ ФИНАНСИРА ОПШТИНА

На обали Тисе код Бечеја, од 8. до 18. јула одржаће се традиционални дечји летњи камп „Ада на Тиси“ у организацији „Пријатеља деце општине Стари град“ и уз покровитељство општине. У разноврсном програму (креативним радионицама, школама тениса, пливања, итд.) учествују ученици староградских основних школа- узраста од трећег до осмог разреда који су победници овогодишњих дечјих такмичења у организацији „Пријатеља деце“. За ову намену, на седници Општинског већа Старог града, одржаној 28. јуна опредељено је 258 000 динара.

Академском културном уметничком друштву Универзитета у Београду „Бранко Крсмановић“ додељено је 190 000 динара, како би се помогло путовање Академског хора „Обилић“ на фестивал „Котор Арт“ у Котору, који ће се одржати од 8. до 15. јула 2007. године.

За сређивање главног улаза, набавку опреме и намештаја за део приземља у Дому здравља „Стари град“, опредељено је 11.778.760 динара. Адаптацијом дела приземља Општина ове године завршава реновирање свих етажа у Дому здравља.

Завршени су и поједини поступци јавне набавке, тако да ће се приступити радовима у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Обавиће се санација отвореног пливалишта, тушева, надстрешница и урадиће се хемијски третман воде. Санираће се електроинсталације и заменити старе громобранске новим. У Основној школи „Скадарлија“кренуће се са поправком крова, док ће се у просторијама АКУД „Бранко Крсмановић“ заменити столарија, паркет у сутерену, средити два мокра чвора, поставити нова алуминијумска врата и окречити зидови.