„БЕОГРАДСКИ СТАРИШАНИ”: „ЖЕНСКИ РАЗГОВОРИ” И „КРАТКЕ ПРИЧЕ”

Општина Стари град и Удружење Доњи Дорћол позивају младе Старограђане на уметничко и стваралачко дружење са групом пензионера, ентузијаста, креативних и ведрих људи – „Београдски старишани” који ће извести представе „Женски разговори” Душка Радовића и „Кратке приче” Моме Капора, у недељу, 26. новембра, од 18 сати, у клубу „Полет” (Цетињска 15).

Адаптацијом текстова Душка Радовића и Моме Капора, у обради Ирене Адамовић, „Београдски старишани” се обраћају млађој публици, која је тек закорачила у живот у циљу да им понуди „инстант” лекције из живота, пре свега партнерског. Мушко-женски односи каквим их је представио Душко Радовић нису се, нити ће се много променити упркос свеопштем напретку цивилизације. Напротив, ти односи остају исти, само ће се о њима причати на неки другачији начин, а начин на који ће „Београдски старишани” испричати своје догодовштине вратиће нас у нека давна времена.

„Београдски старишани” су група пензионера, ентузијаста, креативних и ведрих људи. Њихово стваралаштво, интересовања и вештине у супротности су са предубеђењима о старијим људима. Кроз њихове интерпретације осетиће се дух старијих генерација, њихов темперамент, морална начела и заблуде, по нешто ћете научити а сигурни смо и лепо се насмејати, поручују из Удружења Доњи Дорћол.

Градска општина Стари град се одмах одазвала молби Удружења Доњи Дорћол и пружила сву подршку, обезбедивши простор за рад и пробе, како би креативни „Београдски старишани” добили прилику да поклоне своје стваралаштво младима са Дорћола.