„БЕОГРАДСКА ЗИМА” – ПРОГРАМ ГРАДСКОГ ДОЧЕКА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ

Градски дочек Нове 2017. године, традиционална градска манифестација, одржаће се од 15. децембра 2016. до 15. јануара 2017. године, под покровитељством Града Београда.

ПРОГРАМ ГРАДСКОГ ДОЧЕКА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА, 1. децембар 2016 – 1. фебруар 2017.

Одржава се по седми пут. Украшене дрвене кућице локалних занатлија, које ће на Трг републике поставити Београдска културна мрежа, концерти, рингишпили, санке и поклони, чиниће празнични кутак где ће се продавати широк асортиман сувенира, новогодишњег накита, декупажа, украса, играчака, кафе, чаја и других напитака, различити слаткиши и друге врсте прехрамбене робе. Сваке суботе и недеље у децебру Дечји културни центар ће изводити представе и програме за децу, уз велике певачке и забављачке звезде, хор „Чаролија” и анимацију деце.

Посебан сегмент програма биће продаја хуманитарних новогодишњих шоља, од чега ће цео приход ићи у хуманитарне сврхе.

Национална алијанса за локали развој (НАЛЕД) организоваће изложбену поставку аутентичних производа Србије, са фокусом на традиционалне рукотворине, као и представљање понуде различитих региона Србије и локалних брендова (Пирот, Сомбор, Ужице, Лесковац, Инђија и Панчево), уз јавне часове викендом, на тему традиције и демонстрације традиционалних техника. Такође, биће организоване и изложбе старих уметничких заната и рукотворина.

ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ „ICE@TAŠ”, 15. децембар 2016 – 15. фебруар 2017.

Након више деценија, поново ће бити отворено легендарно клизалиште на Ташмајдану. Клизалиште ће у одређеним терминима бити бесплатно са све грађане или за ђаке, уз пратећи музички програм свакога дана, расвету на стадиону, представе за децу, наступе мађионичара, а сваког петка одржаваће се „Retro party night” – са тематском музиком из педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.

Као посебан део програма, у Ташмајданском парку биће извођене бајке за децу и конструисан музички замак.

ТРГ БАЈКИ, 15. децембар 2016 – 15. јануар 2017. године.

На платоу испред Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, по други пут ће бити одржана ова манифестација, где ће централни простор заузимати Кућа бајки, дрвена колиба у којој ће се свакодневно играти српске народне бајке и бајке Браће Грим, намењене како деци тако и одраслима. Поред Куће бајки, на тргу ће бити постављене тезге, на којима ће бити представљени стари српски занати и рукотворине, затим вењак и мало луткарско позориште.

КЛИЗАЛИШТЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА, 15. децембар 2016 – 1. фебруар 2017.

На тргу Николе Пашића биће постављено клизалиште које ће радити свакодневно са дневним уметничким програмима, спортским догађајима и наступима музичких бендова и ди-џеј-ева.

САВСКА ПРОМЕНАДА, 16. децембар 2016 – 15. фебруар 2017.

Дуж савске обале биће организовани разноврсни програми за децу и одрасле у духу новогодишњих празника. Концерти, хуманитарне акције, ватромети, такмичења и подела пакетића, учиниће овај део града местом празничне идиле. Манифестација ће имати и хуманитарни карактер, а од ове године „Београд на води” ће се укључити у акцију „Улица отвореног срца”, те ће Сава променада у недељу, 1. јануара 2017, постати „Променада отвореног срца”.

Набројане активности одиграваће се на новој пешачкој зони, која повезује галерију „Београд на води” са Сава променадом.

Концерти: Кики Лесендрић и Пилоти и Тропико бенд 29. децембар 2016.

ПРОСЛАВА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ – ДЕЧЈА НОВА ГОДИНА, 16. децембар 2016 – 30. децембар 2016.

На Београдском сајму свакодневно ће се одржавати бесплатни програми за децу. Међу 39 планираних програма је 11 позоришних представа за децу градских дечјих позоришта, 18 музичко-сценских програма, од чега девет са новогодишњим представом, осам гала новогодишњих програма са наступима глумаца, водитеља, певача, хорова, оркестара и балета, као и два ексклузивна програма са познатим глумцима и певачима, учесницима ДКЦБ-овог фестивала Дечје београдско пролеће 2016.

ПРОСЛАВА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ ИСПРЕД ДОМА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, 30. и 31. децембар 2016.

Централни догађај манифестације „Београдска зима” у оквиру којег ће наступити највеће музичке звезде региона.
30. децембар: Бијело дугме и Аца Лукас
31. децембар: Бајага и инструктори и Плави оркестар

УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА, 1. јануар 2017.

Традиционални програм за децу хуманитарног карактера, који се одвија на простору од Светогорске до Улице Страхињића Бана. Манифестација ће се организовати и у највећем броју других градских општина до сада – Чукарица, Раковица, Сурчин, Младеновац, Обреновац и Савски венац.

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА, 7. јануар 2017. Традиционално ломљење чеснице.

ПРОСЛАВА ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ, 13. јануар 2017. разноврсни музички и дечији програми, који ће се одвијати испред Старог двора.

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА И КЛИЗАЛИШТЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА, 1. фебруар 2017. Завршетак програма „Београдска зима”.