ДРУГУ ГОДИНУ ЗА РЕДОМ БЕСПЛАТНА АУТО СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ ДО ТРИ ГОДИНЕ

Градска општина Стари град већ другу годину за редом поклонила је свим родитељима са пребивалиштем на територији општине ауто-седишта за њихову децу до три године старости. Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић уручио је родитељима најмлађих Старограђана укупно 86 бесплатних ауто-седишта и истакао важност безбедности деце у саобраћају.

„Свесни смо да је ниска стопа наталитета један од највећих проблема са којима се суочава наше друштво и управо због тога се трудимо да створимо подстицајне услове за проширење породица и на нашој општини. Градска општина Стари град је у претходних годину ипо дана покренула више акција које се тичу најмлађих, почевши од издвајања више новца за сваку рођену бебу са 10 на 15 хиљада динара“, рекао је председник Радослав Марјановић.

Он је истакао да је општина Стари град од почетка овог мандата, од августа 2020. године, успела да за све предшколце ПУ „Дечји дани“ обезбеди по три обавезна уџбеника за припремни предшколски програм. За децу од 6 до 15 година покренута је бесплатна школа пливања и ватерпола на базенима „25. мај – Милан Гале Мушкатировић“. „Пронаталитетна политика биће апсолутни императив Градске општине Стари град и у наредном периоду“, нагласио је председник Радослав Марјановић.

”Трудићемо се да нашим најмлађим становницима омогућимо да одрастају у сигурном окружењу у којем ће се дружити са својим вршњацима, учити, истраживати и развијати своја интересовања у различитим пољима. Отварањем нових игралишта на доњем Дорћолу, у Улици деспота Ђурђа, Дринчићевој и Панчићевој улици, овај део града сада је испуњен дечијом грајом, што је предуслов за срећно одрастање“, поручио је председник општине Стари град и позвао све родитеље да уколико имају идеје или иницијативе о побољшавању услова живота на Старом граду пишу својој општини.