„ДАНИ БЕОГРАДА 2024”, ОД 16. ДО 19. АПРИЛА: „БЕОГРАДУ, С ЉУБАВЉУ“

Свечаним дефилеом војног и полицијског оркестра, коњаничке чете и чланова витешког удружења „Бели орлови”  Кнез Михаиловом улицом данас је почела традиционална мaнифестација „Дани Београда”, која се одржава од 16. до 19. априла, у спомен на два битна датума у историји нашег главног града.

Тачно пре 1146 година, 16. априла 878 г,  први пут је у писаним документима поменуто име Београд, а пре 157 година, 19. априла 1867.  извршена је симболична предаја кључева града од стране турских власти кнезу Михаилу и Београд од тада поново постаје српски град.

„Дани Београда 2024“ обележиће  низ догађаја који ће подсетити на богату историју нашег главног града и  његово велико културно наслеђе.

Београђане и њихове госте очекује богат програм ове традиционалне манифестације – од изложби, преко шетњи, до посете установама културе. Програм обухвата полагање цвећа на Спомен-обележје на Калемегдану, свечану доделу награда Града Београда у Скупштини града Београда, изложбу „Београдско наслеђе – Теразије, осврт и сећање”, програм „Шетње кроз наслеђе Београда”, радионице за децу и бројне друге.

Мото манифестације „Дани Београда”  је „Београду, с љубављу“, а извршни продуцент манифестације је и ове године Омладинско позориште Дадов.

Улаз за све програме је БЕСПЛАТАН.

Програм „Дани Београда 2024“ можете погледати ОВДЕ.