УРЕЂЕНО ШКОЛСКО ДВОРИШТЕ У ОШ „ КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“

У Основној школи „Краљ Петар Први“ на иницијативу родитеља и ученика покренута је акција сређивања школског дворишта. Иницијативу су подржали и самим тим помогли Градска општина Стари град, Канцеларија младе града Београда и ЈП „ Зеленило Београд“, тако да је данас уз песму и весели дечји карневал свечано отворено школско двориште.

– Градска општина Стари град подржава све акције које имају за циљ да побољшају услове за боравак деце у школама. Акција је мала али много значи ученицима ове школе и њиховим родитељима. Искористила бих прилику и позвала бих све институције да нам с се придруже у акцији“, рекла је Ана Даниловић, заменица предсенице општине Стари град.

Простор је очишћен, сређена је зелена површина, постављене нове клупе, клацкалице, љуљашке и пењалице.

-Пре шест месеци покренули смо акцију сређивања школских дворишта по школама на Старом граду. Тако смо се врло радо одазвали иницијативи ученика и родитеља ове школе и заједно са ЈП „Зеленило Београд“ уредили смо школско двориште. Пре овога средили смо дворишта у „Аласу“ и „ Баруху“ и позивам сва остала предузећа и јавна и приватна да нам се придруже у акцији“, -рекао је Коста Андрић, директор Канцеларија за младе Београда.