СВЕЧАНО ОТВОРЕН ПЛАТО У СРЕМСКОЈ УЛИЦИ

Новоуређени плато у Сремској улици, изнад Теразијског тунела, данас је свечано отворен у присуству челника Града, „Агробанке“ и Градске општине Стари град.
Испред Општине, отварању су присуствовали Ана Даниловић, заменица председнице, Марко Бастаћ и Зоран Mлађеновић, чланови Већа, и Дејан Ковачевић, начелник Управе ГО Стари град.
Директор „Агробанке“ мр Душан Антонић рекао је да је нови простор сада поправљен, улепшан и функционалан.
– Град Београд је добио још једно обележје светске метрополе. Озелењавање затвореног простора је модел онога што ће се радити у наредном периоду. Стварањем оваквих „Зелених урбаних џепова“, у наредних годину дана, на свакој београдској општини ће се створити по једна слична зелена оаза – рекао је Александар Антић, председник Скупштине града, који је заједно са директором „Агробанке“ пресекао свечану врпцу.
Градска општина Стари град, град Београд и „Агробанка” заједно су уредили плато у Сремској улици. Извођач радова је ЈКП „Зеленило – Београд”, а пројекат је потписао Биро за пројектовање овог јавног предузећа. Вредност радова је око седам милиона динара. Пјацета је уређена је као кровна башта, обликована у духу модерне архитектуре фасаде „Агробанке”. Декоративни сегмент простора су клупе, корпе, осветљење, а превиђено је постављање и фонтане. Нова пјацета биће за неколико дана доступна и особама са инвалидитетом. Њихово кретање ка платоу биће могуће из Сремске улице, где ће бити постављена рампа.