ПРИЈЕМ ЗА РАГБИСТЕ КАО НАСТАВАК МЕЂУНАРОДНЕ САРАДЊЕ

Да су спорт и међународна сарадња две значајне и повезане ствари за ГO Стари град, показао је данашњи пријем у свечаној сали централноградске општине, организован поводом 175 година билaтералне сарадње Велике Британије и Србије.То је била и прилика и да се поздраве и угосте учесници Европског купа за јуниоре у рагбију: тимови из Велике Британије, Либана и домаћина Србије. Присутне је поздравио Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град који је младим спортистима пожелео све најбоље. Догађају су присуствовали и David McFarlane, заменик амбасадора Велике Британије у Србији и генерални конзул, Ghassan Abdel Khalek, заменик шефа мисије амбасаде Либана у Београду, чланови Већа општине и други гости.

– Општина Стари град је дала подршку Европском купу за јуниоре, који се одржава у Србији од 17. до 19. августа. Поред општине и Министарство омладине и спорта Републике Србије је један од покровитеља – рекао је Петар Бојовић, члан Већа општине. Како је додао, Рагби федерација Србијевећ 13 година остварује добру сарадњу на међународном нивоу, и учествује на много купова, као и великим такмичењима.

– Стари град је поново изашао у сусрет и припомагао нашем спорту. Та неизмерна помоћ је учинила много да се рагби развије у Београду, па и у Србији. Битно је да заједничким снагама указујемо на важност спорта и то да децу треба склонити са улице- истакао је Јован Вујошевић генерални секретар Рагби 13 федерације Србије.