ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА МЛАДИХ СТАРОГ ГРАДА

Изложбом радова младих дизајнера средње Техничке школе „Дрво арт“ у Кнез Михаиловој улици, данас је почело обележавање годишњицe рада Канцеларије за младе општине Стари град. Отварању изложбе присуствовали су Ана Даниловић, заменица председница Општине, координаторка Канцеларије за младе Марина Вуловић и директорка школе Зорица Ђоковић. Радови ученика направљени од дрвета, разнобојни цветни аранжмани и калиографско писање изазвали су велико интересовање код многобројних шетача.

„Данас се обележава годишњица постојања Kанцеларије за младе ГО Стари град од чијег је руководства и потекла идеја за њено оснивање“, каже Ана Даниловић. Заменица председнице Општине Стари град. „Основни циљ њеног оснивања је систематизовањe и институционализацијa решавања проблема младих са наше општине. Добра сарадња је остварена са ученицима средњих школа тако што је на иницијативу Канцеларије формиранa Унијa ђачких парламената. Такође, Стари град је центар не само Београдa и Србије, овде се налазе и многа места на којима се млади људи забављају“, каже Ана Даниловић и додаје да су осим формирања Уније ђачких парламената, млади из Канцеларије организовали спортски турнир, промовисали здрав начин живота и њиховим посредством омогућено je стипендирање младих талената.

„Оснивањем Канцеларије за младе пружили смо шансу младим људима да се чују и њихове идеје, иницијативе и глас“.

Марина Вуловић, координаторка Канцеларије за младе Старог града, каже да је задовољна одзивом младих људи, да радо долазе и распитују се како да остваре неко своје право.

„Користим ову прилику да још једном позовем младе Старограђане да се укључе у рад Канцеларије. Од ове године, 16. јун ће бити и званични Дан младих Старог града“, каже Марина Вуловић, координаторка Канцеларије за младе Старог града.

Обележавање годишњице рада Канцеларије за младе Старог града наставља се пригодно културно-уметничким програмом у вечерњим сатима испред Куће Ђуре Јакшића у Скадарлији. Наступиће победници општинског и градског такмичења у беседништву, као и музички састави средњих староградских школа.

Као специјални гост наступиће Душан Вукмировић, млади саксофониста који је недавно добио стипендију Универзитета Беркли из Бостона. Такође, наступиће два бенда из Прве београдске гимназије, рок састав из Ваздухопловне академије и музички састав из Музичке школе „ Мокрањац“.