ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДЕЦА ДЕЦИ“

Поводом обележавања 1. јуна, Интернационалног дана детета, Јеврејска општина Београд организовала је шесту по реду манифестацију „Деца деци“. У програму су учествовала деца из различитих националних заједница, деца са посебним потребама, као и деца из домова за децу без родитељског старања. Упознавање и дружење деце из различитих крајева Србије завршено је централном манифестацијом на Тргу Републике, где се кроз игру, песму и фолклор представило мноштво дечијих организација. Акцију Јеврејске општине подржали су град Београд и општина Стари град.

„Циљ ове манифестације је промовисање мултиетничког друштва, отварање јеврејске заједнице ка спољном свету и стварање добрих односа. Жеља нам је да се деца из различитих националних заједница Србије упознају, сарађују, покажу шта знају, представе своју заједницу, забаве се и понесу најлепше утиске из Београда“, рекао је Јован Елазар, председник Јеврејске општине Београд.

Председница општине Стари град Мирјана Божидаревић поздравила је све учеснике и истакла да општина радо учествује на манифестацијама које су посвећене деци и развоју мултиетничког и отвореног друштва.

На списку учесника овогодишње манифестације „Деца деци“ нашли су се: Омладински клуб Јеврејске општине Београд, школа „Антун Скала“, Мађарски културни центар „Непкор“ из Суботице, СКУД „Једнота“ из Шида, хуманитарна организација „Хлеб живота“, ОШ „Стефан Немања“ из Новог Пазара, ромско удружење „Сурчин“, украјинско удружење „Иван Котљаревски“ из Шида, Асоцијација Румуна из Банатског новог села, Дом за децу и омладину ометену у развоју из Сремчице, фолклорни ансамбл „Санџак“ из Новог Пазара и фолклорни ансамбл „Лира“ из Београда.