ОБЕЛЕЖЕН MЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Поводом Међународног дана младих, Канцеларија за младе Градске управе града Београда организовала је 12. августа, на Тргу Републике манифестацију „Твој дан је твоје дело”. У оквиру ове акције представила се и Канцеларија за младе општине Стари град. Поред координатора, присуствовали су и Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град и Ристо Рацо, члан Општинског већа. Испред бине било је присутно стотинак младих, упркос киши која је у једном тренутку почела да пада.

Београђанима и њиховим пријатељима представило се више од 30 омладинских организација и удружења која се баве проблематиком младих с различитих аспеката, уз присуство општинских канцеларија за младе. Манифестацију отворила пливачица Нађа Хигл, која је заједно са својим братом и тренером Себастијаном примила поклоне од Косте Андрића, директора градске Канцеларије за младе који се такође обратио присутнима.

У вишечасовном културно-уметничком програму, учествовали су неафирмисани музички бендови, диск-џокеји и млади уметници, с различитим програмима, играма и перформансима интерактивног типа.

-Драго нам је што је ово још једна у низу манифестација која се одржава на нашој општини. Осим одобрења и логистичке подршке, овде се представља и наша канцеларија за младе –рекле је Ана Даниловић. Како је објаснила, реч је о једној од првих манифестација градске канцеларије за младе

– Изузетно ми је задовољство да на данашњи дан – Светски дан младих, промовишемо рад не само градске канцеларије за младе, већ и свих општинских које су до сада отворене – рекао је Ристо Рацо. Према његовим речима, млади на Старом граду имају изузетну помоћ локалне самоуправе, али и општинског Савета за младе. са професором Жарком Требјешанином на челу.