ГО СТАРИ ГРАД ПОДРЖАЛА ИЗЛОЖБУ ПОД ВЕДРИМ НЕБОМ – „ АРТ ТУРА“

У атријуму Народног музеја данас је одржана конференција за новинаре на којој је било речи о пројекту „ Арт Тура“,новом начину излагања уметничких дела под ведрим небом. Захваљујући сарадњи Народног музеја, ГО Стари град и компанија Хјулит – Пакард и Теленор, а под покровитељством принцезе Јелисавете Карађорђевић, збирка која због реновирања музеја није доступна широј јавности, биће на располагању свим заинтересованим посетиоцима главног града.ГО Стари град је финансијски подржала изложбу.
– Стари град је централна београдска општина и као таква има и част али и одговорност према свим институцијама културе које се налазе на њеној територији. Подржали смо иницијативу принцезе Јелисавете Карађорђевић и Народног музеја јер ће слике које се налазе у збирци музеја а које су недоступне широј јавности због његове реконструкције, бити доступне не само нашим суграђанима већ и туристима који овог лета посете Београд. Такође, подржаћемо и иницијативу да изложба постане „шетајућа“ односно да после Београда буде изложена и по другим градовима Србије“, – рекла је Мирјана Божидаревић.
Осим председнице , конференцији је присуствовао и члан Већа ГО Стари град Зоран Млађеновић.
– Кнез Михаилова и околне улице ће од 3. јула до 30. септембра бити галерија под ведрим небом и пролазници ће моћи да погледају репродукцију 33 уметничка дела Народног музеја у оквиру пројекта „Арт Тура“,- рекла је директорка Народног музеја Татјана Цвјетићанин.Искуство сарадње водећих компанија са светским музејима представља полазиште за реализацију пројекта „ Арт Тура“. Драго нам је што на овакав интересантан начин можемо да представимо само један мањи сегмент коју чува Народни музеј и да позовемо све заинтересоване грађане да прошетају улицама града креирајући сопствену „ Арт Туру“. Током трајања изложбе у Народном музеју сви посетиоци ће моћи да купе репродукције изложених ремек дела“,- реклаТатјана Цвјетићанин.