ДОБРОДОШЛИЦА ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

Традиционална манифестација « Добродошлица ђацима првацима» и ове године је одржана у великој сали општине. Покровитељ манифестације, у којој учествују прваци основних староградских школа и која обележева крај Дечје недеље, као и претходних година јесте градска општина Стари град.
На велику дечју радост као поклон од општине за добар и срећан почетак малишани су погледали позоришну представу Пан театра « Црвене ципелице».
Поред тога, прваци су добили и пакетиће са беџевима, оловакама, фломастерима, бојцама и сликовницом.
«Желим вам да вам почетак буде добар, да школу доживљавате као вашу другу кућу. Да будете добри, да слушате своје наставнике и да учите», поручила је првацима председница општине Мирјана Божидаревић.
Поклоне је осим председнице, усхићеним малишанима делила и Вјера Радовић, члан Општинског већа.
« Ово је супер, први пут сам овде и много ми се допала представа» није крио своје усхићене Сергеј Ђурић, ученик ОШ «Драган Ковачевић», док је Александра Ковачевић из ОШ «Вук Караџић» пожелела да и другим приликама буде гост општине јер јој се много допало. Раздрагана група првака ОШ «Михајло Петровић Алас» у глас је одговорила да им се допала представа и да знају шта их чека у поклон – кесама које је за њих спремила општина.