СЕРВИСНЕ ВЕСТИ (ПЕТАК,23. АПРИЛ): РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ХИЛАНДАРСКОЈ УЛИЦИ ТРАЈАЋЕ ДО КРАЈА АПРИЛА

ДОМ ЗДРАВЉА СТАРИ ГРАД КОВИД АМБУЛАНТА, ТОПЛИЧИН ВЕНAЦ 29, 

Радним данима од 7,00 до 20,00; викендом од 8,00 до 18,00

Телефони: 011 – 2635 – 344 и 011-3288 – 659

Дежурне здравствене установе (важи до 30.априла)

ЈКП ЕПС ДИСТРИБУЦИЈА: 

За данас и током виненда нису најављени радови на електро мрежи на Старом граду.

У случају изненадних кварова, као и за све додатне информације у вези са електричном енергијом, Старограђани се могу обратити Информативном центру „ЕПС Дистрибуције” на телефон 395-7777 или путем имејла: info.centar@edb.rs

НАЈАВА ЗА ПОНЕДЕЉАК (26.АПРИЛ):

Због планираних радова на електромрежи у понедељак ће без струје, од 3 до 9 сати ујутро, без струје Рајићева 5 и Узун Миркова 11,

ЈКП „БЕОГРАДСКИ ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА”: 

За данас нема најављених радова на водоводној мрежи.
У току су радови на реконструкцији водоводне мреже у Хиландарској улици ,  у делу  од Јелене Ћетковић до Цетињске. Овом реконструкцијом планирана је замена старих водоводних цеви новим дуктилним (пречника 150 милиметара), у дужини од око 200 метара. Радови ће трајати до краја априла 2021. године.

За све додатне информације, као и у случају  кварова, позвати  Контакт центар ЈКП „Београдски водовод и канализација”, на телефон 3606-606, или путем веб портала  www.bvk.rs.

СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА САОБРАЋАЈ: РАДОВИ ПОД САОБРАЋАЈЕМ У ФРАНЦУСКОЈ УЛИЦИ

Током радова у Француској улици на делу од  Цара Душана до  Господар Јованове улице, у периоду од 19.4 до 23.4 2021. године, по фазама ће долазити до измене режима саобраћаја, заузеће и раскопавање коловоза и тротоара.

ЈКП „БЕОГРАДСКЕ ЕЛЕКТРАНЕ”: 

САОПШТЕЊЕ РОКОВОДСТВА ЈКП „БЕОГРАДСКЕ ТОПЛАНЕ”:

„..Грејна сезона се званично завршава  15, априла 2021. године, али све док буду ниске температуре, наши котлови ће радити пуном паром. Ако и после 3. маја, до када смо по Одлуци о снабдевању у обавези да испоручујемо топлотну енергију, буде хладних дана, у договору са челницима града Београда – грејање ће бити настављено…”

У периоду од 15. октобра до 15. априла, грејање траје од 6.00 до 22.00 часа. Недељом од 7.00 до 22.00 часа.

У периоду од 1. до 14. октобра и од 16. априла до 3. маја, а у случајевима да је према прогнози претходног дана или у првој прогнози текућег дана Републички хидрометеролошки завод предвидео средњу дневну спољашњу температуру ваздуха нижу од 12 степени Целзијуса, постројења „Београдских електрана“ се стављају у погон.

Више информација може се добити на www.beoelektrane.rs

Уколико дође до кварова у објектима и становима, рекламације се могу пријавити на телефоне Диспечерског центра „Београдских електрана”:

За кварове – 011/20-93-100 (00-24)

За рекламацију на лоше грејање на 011/2093-011 (07-19).

Телефонски број обједињеног позивног центра је 011/2093-000.

Рекламације за негрејање објеката и станова можете пријавити и и БЕОКОМ сервису, на телефонски рој 0800-110-011 (бесплатни позив).

Топлотни извори „Београдских електрана“ (14 топлана и 22 котларнице) испоручују топлотну енергију потрошачима према задатим режимима рада у складу са спољашњом температуром ваздуха.

 С обзиром да се ближи крај грејне сезоне и да после њеног истека велики број потрошача реновира своје станове, сваки корисник „Београдских електрана“ треба да зна следеће:

1. За преправљање унутрашњих инсталација неопходно је поднети пројекат Дирекцији за снабдевање топлотном енергијом (Цара Душана 141, Земун), која претходно издаје Техничке услове. По одобрењу, станар може да изврши преправке инсталација како је дефинисано пројектом. У супротном, може доћи до поремећаја у испоруци топлотне енергије унутар зграде.

2. За замену грејног тела, сваки власник стана обавезан је да угради радијатор истог топлотног капацитета. Уколико станар жели да угради алуминијумске радијаторе, мора да угради искључиво оне који имају атест произвођача за систем даљинског грејања. Њиме се гарантује отпорност на корозију при pH вредности воде из система даљинског грејања која се креће у интервалу 10≥pH≥8,5. Алуминијумски радијатори без атеста произвођача временом смањују квалитет грејања, јер се запуше и неретко пуцају и направе штету у стану.

3. Пре радова на грејним инсталацијама, а по одобрењу пројекта за преправку инсталација, власник упућује захтев за испуштање воде из унутрашњих грејних инсталација (Савски насип 11, Дирекција за дистрибуцију топлотне енергије) и за то плаћа одређену накнаду.

4. Поменуте радове на унутрашњим инсталацијама у становима не обављају „Београдске електране“, јер су све инсталације у зградама, па и у ходницима, дегажманима, заједничким просторијама и сл., у власништву власника станова. Према Одлуци о снабдевању топлотном енергијом у граду Београду о одржавању унутрашњих грејних инсталација у стамбеним објектима стара се власник објекта, односно орган управљања зградом .

УПОЗОРЕЊЕ ПОТРОШАЧИМА – ПОЈАВА ЛАЖНИХ МАЈСТОРА И ЛЕТАКА (објављено 8. марта 2021)

Републички хидрометеролошки завод – прогноза времена