Projekcije – avgust 2022.

Otvoreni bioskop

Starogradski bioskop na otvorenom – Kosančićev venac
Projekcije počinju u 21:00

 

Datum: 06.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: The duke
Režija: Roger Michell

1961. godine, Kempton Banton, 60-godišnji taksista, krade Gojin portret Vojvode od Velingtona iz Nacionalne galerije u Londonu. Spreman je da vrati platno pod uslovom da Vlada Ujedinjenog kraljevstva više ulaže u fondove za brigu o starima.

 

 

Datum: 07.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: The big hit
Režija: Sylvain Yonnet Liberty
Glumac daje časove drame zatvorenicima u nastojanju da izvedu presdtavu “Čekajući Godoa”..

 

 

 

Datum: 13.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Sticking together
Režija: Dany Boon

Kad se Pariz tokom pandemije nađe u blokadi, čudni stanovnici stambene zgrade moraju se prilagoditi novom životu i jedni drugima.

 

 

 

Datum: 14.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Three floors
Režija: Nanni Moretti
Niz događaja će testirati živote stanovnika jedne stambene zgrade u Rimu. Dok su muškarci zatočenici sopstvene tvrdoglavosti, žene pokušavaju da poprave svoje prekinute veze.

 

 

 

 

Datum: 20.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Bilo jednom u Srbiji
Režija: Petar Ristovski

Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha. Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe.

 

Datum: 21.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: The Card counter
Režija: Paul Schrader

Vilijam Tel je kockar i bivši vojnik koji pokušava da reformiše mladića koji želi da se osveti zajedničkom neprijatelju iz njihove prošlosti. Tel samo želi da igra karte. Njegovo spartansko postojanje na tragu kazina razbije se kada mu priđe Cirk, ranjivi i ljuti mladić koji traži pomoć da izvrši svoj plan osvete vojnom pukovniku. Tel vidi šansu za iskupljenje kroz svoju vezu sa Cirkom.

 

 

Datum: 27.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Nije loše biti čovek
Režija: Dušan Kovačević

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

 

 

Datum: 28.08.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: The worst person in the world
Režija: Joachim Trier

Džuli uskoro navršava tridesetu i život joj je u rasulu. Zapustila je svoje talente, a veza sa starijim i uspešnim Akselom više je ne ispunjava. Kada na zabavi upozna mladog i šarmantnog Eivinda, Džuli prekida s Akselom i baca se u novu vezu kako bi dala vetar u leđa svom ustajalom životu. No shvatiće da je za neke životne odluke ipak prekasno.