Пројекције – август 2022.

Отворени биоскоп

Староградски биоскоп на отвореном – Косанчићев венац
Пројекције почињу у 21:00

 

Датум: 06.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: The duke
Режија: Roger Michell

1961. године, Кемптон Бантон, 60-годишњи таксиста, краде Гојин портрет Војводе од Велингтона из Националне галерије у Лондону. Спреман је да врати платно под условом да Влада Уједињеног краљевства више улаже у фондове за бригу о старима.

 

 

Датум: 07.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: The big hit
Режија: Sylvain Yonnet Liberty
Глумац даје часове драме затвореницима у настојању да изведу пресдтаву “Чекајући Годоа”..

 

 

 

Датум: 13.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Sticking together
Режија: Dany Boon

Кад се Париз током пандемије нађе у блокади, чудни становници стамбене зграде морају се прилагодити новом животу и једни другима.

 

 

 

Датум: 14.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Three floors
Режија: Nanni Moretti
Низ догађаја ц́е тестирати животе становника једне стамбене зграде у Риму. Док су мушкарци заточеници сопствене тврдоглавости, жене покушавају да поправе своје прекинуте везе.

 

 

 

 

Датум: 20.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Било једном у Србији
Режија: Петар Ристовски

Током и после Првог светског рата, два младића и две девојке из Лесковца: Цоне и Дине, и Зорка и Ружица имали су различите судбине. Динета су савезници одвели до Париза, где је научио све о лепотама живота и светлима метрополе. Цоне је, после рањавања и амнезије, завршио у Манчестеру, тадашњој престоници индустријског развоја, где је начио како се само кроз црни фабрички дим и тежак рад стиже до успеха. Опијени победом у рату и неповратно инфицирани „духом слободе и напретка” који су осетили у „великом свету”, два младића враћају се у свој оронули Лесковац. Дине у свој мали, сада већ непостојећи биоскоп, а Цоне својој вереници Зорки, која после пет година чекања, невољно даје пристанак да је отац уда за ратног лиферанта. Цоне ће покушати своју стару љубав да врати, а Дине да своју нову љубав пронађе.

 

Датум: 21.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: The Card counter
Режија: Paul Schrader

Вилијам Тел је коцкар и бивши војник који покушава да реформише младиц́а који жели да се освети заједничком непријатељу из њихове прошлости. Тел само жели да игра карте. Његово спартанско постојање на трагу казина разбије се када му приђе Цирк, рањиви и љути младиц́ који тражи помоц́ да изврши свој план освете војном пуковнику. Тел види шансу за искупљење кроз своју везу са Цирком.

 

 

Датум: 27.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Није лоше бити човек
Режија: Душан Ковачевић

Прича прати професора клавира Милана (Војин Ћетковић) 5 година након што је његов кум, некадашња поп звезда Ранко Бели (Гордан Кичић), нестао под неразјашњеним околностима. Милан одлучује да разреши мистерију и коначно сазна шта се догодило са Белим. Не налазећи подршку и разумевање породице и околине, Милан развија пријатељски однос са псом луталицом.

 

 

Датум: 28.08.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: The worst person in the world
Режија: Joachim Trier

Џули ускоро навршава тридесету и живот јој је у расулу. Запустила је своје таленте, а веза са старијим и успешним Акселом више је не испуњава. Када на забави упозна младог и шармантног Еивинда, Џули прекида с Акселом и баца се у нову везу како би дала ветар у леђа свом устајалом животу. Но схватиће да је за неке животне одлуке ипак прекасно.