AKCIJA „ZA ZELENIJI BEOGRAD” – ROK ZA PRIJAVE OD 17. MAJA DO 17. JUNA

Gradska opština Stari grad osamnaesti put za redom učestvuje u tradicionalnoj akciji „Za zeleniji Beograd“ koju sprovodi JKP „Zelenilo Beograd“.

Ciljevi akcije, koja se održava u deset gradskih opština, su razvijanje ekološke svesti, promovisanje kulture življenja i očuvanje zelenih površina u našem gradu.

Tradicionalno, među sugrađanima koji se prijave za takmičenje koje se sprovodi na opštini Stari grad  biraju se po troje najboljih u sedam (7) kategorija :

1.„Najlepša zelena površina oko stambene zgrade” gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze;
2. „Najlepši balkon” – kategorija u kojoj svaki stanar iskazujući i uživajući u svom mikroprostoru istovremeno doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice, pa na kraju i grada;
3. „Najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata” – koja doprinosi ukupnoj lepoti grada, ali i sama kompanija ima zasigurno mnogo pozitivnih poena od posetilaca, korisnika usluga;
4. „Najlepše školsko dvorište” – ova kategorija ima isključivo za cilj edukaciju dece školskog uzrasta o tome koliko im „zeleni svet” znači za ukupan život i da ulažući svoj trud u ozelenjavanje kasnije umeju da cene javne zelene površine svog grada;
5. „Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove” gde i sasvim mala deca treba da spoznaju prirodu koja ih okružuje i nauče od odraslih da je to nešto veoma važno za njihov život;
6. „Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta)” – kategorija u kojoj se takmiče isključivo ugostiteljski objekti;
7. „Najlepša okućnica” – kategorija u kojoj se nagrađuje trud vlasnika objekata za individualno stanovanje i doprinos lepšem izgledu grada.
Troje najboljih iz svake kategorijesa opštine Stari grad učestvovaće u takmičenju na gradskom nivou, a tokom jula, na završnoj svečanosti, koja će se održatiu bašti JKP „Zelenilo – Beograd” na Malom Kalemegdanu, biće proglašeni „najbolji od najboljih”.

Gradska opština Stari grad obaveštava zainteresovane sugrađane, stambene zajednice, vrtiće, škole i kompanije da je prijavljivanje za akciju počelo 17.maja i da traje do 17. juna ove godine.

Vaše prijave dostavite na mail: usluznicentar@starigrad.org.rs – uz slanje: imena, prezimena, adrese, broja telefona i fotografije.

Sve dodatne informacije o akciji „Za zeleniji Beograd“ na opštini Stari grad mogu se dobiti pozivom na broj telefona opštinskog Uslužnog centra 011/ 785 2 999 .