„ON LAJN SENIORI“ – DODELJENE DIPLOME POLAZNICIMA INFORMATIČKIH KURSEVA

Povodom uspešno završenog  dvomesečnog kursa informacionih tehnologija danas su u prostorijama opštinskog Kontakt centra Starograđanima dodeljene diplome o uspešno završenoj obuci.

„On lajn seniorima“ diplome je, u ime Gradske opštine Stari grad, dodelio Nikola Vilotijević u prisustvu mladih predavača koji su proteklih meseci obučavali naše sugrađane upotrebi modernih tehnologija. Starogradski volonteri – informatičari su sa puno pažnje i strpljenja objašnjavali starijim polaznicima sve informatičke tajne iz oblasti rada na računaru, menadžmenta, marketinga, korišćenja društvenih mreža i skajpa – tačnije kako da najlakše koriste kompjuter za svakodnevnu komunikaciju sa najbližima.

Osamdesetsedmogošišnja Ljubica Milanović najstarija je polaznica ovog kursa. Gospođa Ljubica, po profesiji školski psiholog u penziji, kaže da je za  informatičku obuku saznala jer redovno prati sve programe koje naša opština organizuje za Starograđane, posebno njenu generaciju. Redovni je posetilac Senior festa, bila je na opštinskim izletima za penzionere, a pohađala je i kurs engleskog jezika.

Nije joj bilo teško da se prijavi jer je imala poseban razlog. Naime, njen sin živi i radi u inostranstvu tako da joj je korišćenje Skajpa olakšalo svakodnevnu komunikaciju sa njim, a kurs engleskog sa snajom Amerinkankom. Sada redovno koristi kompjuter listajući portale dnevnih novina

„Divno je što smo se tokom kursa svi upoznali, a za našu opštinu i ove mlade ljude koji su nas obučavali da uhvatimo korak sa vremenom u kome živimo imam samo reči hvale. Ovo je bilo jedno od najlepših druženja“, kaže on lajn senorka sa diplomom kursa računara, gospođa Ljubica Milanović.

Starograđanin Branislav Borić je za kurs saznao koristeći starogradsku karticu. Zadovoljan je, kaže, jer je nadogradio osnovno znanje korišćenja računara, upotrebom Interneta i Skajpa, koji mu je posebno potreban.
,,Predavači su mladi, posvećeni i strpljivi da objasne nama starijima sve do sitnog detalja“, navodi Branislav i dodaje da je opštinska pažnja prema sugrađanima, posebno obuka, izvrsna, te da će u budućnosti sigurno nastaviti da pohađa ovakve besplante kurseve, ukoliko se nastave.

Gradska opština Stari grad, prepoznajući sve veće potrebe za edukacijom i usavršavanjem u oblasti informacionih tehnologija, redono organizuje besplatne onlajn kurseve za Starograđane svih generacija, a nove informatičke obuke startovaće na jesen.