БРИГА О ДЕЦИ И МЛАДИМА

Општина Стари град годинама у назад улаже значајна средства у школе, вртиће и њихову инфраструктуру, како би се свој деци и ученицима обезбедили бољи, савременији и безбеднији услови за школовање. Осим улагања у опрему и грађевинско-занатске радове, општина низом акција показује и колико брине о деци и младима. Обједињени видео надзор у основним школама повећао је безбедност ученика и заштиту школске имовине. Видео надзор учинио је ефикаснијим и рад школских полицајаца.

Почетком нове школске године, у оквиру традиционалне акције, „Ја сам првак Старог града“, општина дочекује најмлађе школарце поклон пакетићима за срећан, весели и безбрижнији полазак у школу. Прваци осам староградских основних школа на поклон добијају еколошку торбицу у којој су лепо упаковане мајца, качкет и медаља са натписом „Ја сам Првак Старог града“, као и перница са комплетним прибором за писање и цртање.

Програм „Трећаци он лајн“ намењен је ученицима трећих разреда основних школа и њиховим учитељима, с намером да се подигне квалитет наставе и осавремени основно образовање деце. Од 2010. године до данас општина је обезбедила 3.271 нетбук и 994 таблет-рачунара. .

Општина негује и традицију награђивања најбољих ђака са општине. На крају сваке школске године додељују се награде за све носиоце Вукове дипломе и ђаке генерације из свих основних и средњих школа које се налазе на територији општине Стари град.

У сарадњи са спортским центром „Милан Гале Мушкатировић“, за децу школског узраста обезбеђен је бесплатан улаз на базен сваке суботе од 17 до 19.30 часова. Потребно је само понети ђачку књижицу и показати је на улазу у спортски центар. У оквиру „Галетове пливаонице“ ради и бесплатна школа пливања за непливаче, као и за све основце већ знају да пливају али желе да усаврше своје пливачко умеће и да савладају нове стилове пливања. Часове воде професори физичког васпитања и спорта, сертификовани тренери са дугогодишњим искуством, који пружају адекватан стручни надзор и чији је рад прилагођен појединачним потребама и способностима сваког полазника.