БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

ИЗЛЕТИ
Општина Стари град од 2013. године организује бесплатне једнодневне излете за пензионере са Старог града. Путовање обухвата превоз у оба правца и услуге туристичког водича. Пријављивање и детаљне информације о поласцима могу се добити позивом на број општинског Контакт центра 785-2-999, сваког радног дана од 8 до 16 часова.

ЧАСОВИ ЈОГЕ
Општина Стари град у сарадњи са „Бихар“ јога клубом започела је 2013. године бесплатне часове јоге за пензионере са општине Стари град. У зимском периоду вежбе се одржавају у спортској сали СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, сваког уторка и четвртка од 11 часова.
РАСПОРЕД:  1. ГРУПА УТОРКОМ И ЧЕТВРТКОМ ОД 11 ДО 12 ЧАСОВА, 2. ГРУПА УТОРКОМ И ЧЕТВРТКОМ ОД 12:15 ДО 13:15 ЧАСОВА (УСТАНОВА КУЛТУРЕ „СТАРИ ГРАД“)

ФИТНЕС
Програм рекреативних вежби за најстарије Старограђане одвија се у Установи културе „Стари град“  понедељком и петком од 12:15 часова.

СЕНИОР ФЕСТ
Програм бесплатних филмских пројекција за пензионере одржава се сваке недеље у Великој сали општине Стари град. Почетак пројекције је у 17 часова, осим током летњих месеци, када је почетак филма заказан за 19 часова.

ПОМОЋ У КУЋИ
Најстаријим грађанима општине који живе сами и који су старији од 65 година, општина Стари град обезбедила је помоћ геронтодомаћица. Геронтодомаћице су особе које су обуком стекле вештине пружања подршке старијим људима да наставе самосталан живот, без обзира на терет година и хроничних болести које их притискају. Подршка се састоји у набавци, помоћи при одржавању личне хигијене, одржавању хигијене стамбеног простора, припремању лаких оброка, као и много тога на захтев корисника. Додатне информације о услугама геронтодомаћица се могу добити позивом Контакт центру на број 785-2-999.

КУРСЕВИ СТРАНИХ ЈЕЗИКА
На захтев пензионера општине Стари град, периодично се организују почетни курсеви енглеског језика. Током двомесечне обуке, пензионери савладају основне вештине комуникације на најкоришћенијем светском језику. Информације о новим курсевима могу се добити позивом Контакт центру на број 785-2-999.

КУРС РАЧУНАРА
У време нових технологија и све распрострањеније употребе рачунара и интернета, општина Стари град је изашла у сусрет потреби пензионера да буду обучени за основно коришћење компјутера. Осим упознавања са базичним компјутерским функцијама, стручни предавачи акценат обуке стављају на интернет комуникацију – размена мејлова, друштвене мреже и видео позиви. Информације о новим терминима рачунарске обуке могу се добити позивом Контакт центру на број 785-2-999.

КАРТЕ ЗА ПОЗОРИШТЕ
Захваљујући сарадњи општине Стари град са културним установама, пензионери Старог града који су показали заинтересованост за позоришне представе и пријавили се Контакт центру, имају могућност да бесплатно посећују неке од најпознатијих позоришних комада.

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „ВЕЧЕ ОКИЋЕНО НОТАМА“
Општина Стари град у склопу празничних активности, пензионерима поклања музички концерт у дворани Коларчеве задужбине под називом „Вече окићено нотама“, како би најстарији Старограђани уз музику и пријатну новогодишњу атмосферу испратили стару годину.

*за учешће у свим програмима за пензионере, потребно је имати „Староградску картицу“ која се једноставно, уз личну карту, набавља у Контакт центру општине Стари град, који се налази у приземљу општинске зграде (Македонска 42)
** све додатне информације могу се добити позивом Контакт центру на број 785-2-999