Informator o radu GO Stari Grad
Pitajte predsednicu opstine
Komunalna policija
Graðanin inspektor
Kol centar (011) 3036 - 841
Време
Weather at Belgrade, 00, Serbia
Beograd
10°C
Општина Стари град Београд : Добродошли на портал општине Стари град
Добродошли на портал општине Стари град        Адреса општине : Македонска 42, Београд. Телефон : 3220-721        Најновије вести :         БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ        ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”        ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ        КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА        МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”        Дан поезије у дневном клубу „Стари град“        ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА        "УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ" - БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ        КОНКУРС ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПРИВРЕМЕНИХ ОБЈЕКАТА        СУГРАЂАНИМА ПОДЕЉЕНО 200 ШТЕДЉИВИХ СИЈАЛИЦА        АКЦИЈА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД - РЕЦИКЛАЖА ЗА СИЈАЛИЦУ        НЕЗАБОРАВНО ДРУЖЕЊЕ У СРЕМУ
БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ
БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ

Општина Стари град обележила је Дан општине и крсну славу Цвети традиционалном манифестацијом “Јевремова – улица сусрета”, која се одржава већ шесту годину за редом. Једна од најлепших дорћолских улица била је место сусрета, дружења и доброг расположења, где су се посетиоцима представила различита удружења, установе и верске заједнице централне градске општине. “Срећни смо што се и ове године окупио велики број суграђана, како бисмо заједно прославили славу и уживали у богатом програму ове манифестације”, рекао је Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град

13.04.2014 Детаљи »
ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ
ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ

Удружење шведских пензионера српског порекла „Синђелић“, који живе у Гетенбургу, данас је посетилo општину Стари град, предвођенo председницом Удружења пензионера „Стари град“ Неном Шантић. Госте су поздравили и пожелели им добродошлицу председник општине Дејан Ковачевић и заменик председника Дејан Стефановић. Пензионери из Гетенбурга изразили су задовољство успостављањем сарадње са Удружењем пензионер „Стари град“.

07.04.2014 Детаљи »
МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”
МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”

Борбе за бољи материјални и друштвени положај које су студенти Београдског универзитета водили између два светска рата тема су мурала “Борба, знање, једнакост”, који је званично представљен 4. априла, на Дан студената Београда, на згради смештеној на углу улица Господар Јевремове и Капетан Мишине. Осликавање мурала подржала је фондација “Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe”, а административну подршку је пружила Градска општина Стари град. Иницијативу је покренуо “КУРС”, чији су чланови Милош Милетић и Мирјана Радовановић аутори мурала, а у осликавању им је помогла Мартина Петровић студенткиње Факултета ликовних уметности.

04.04.2014 Детаљи »
ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА
ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА

Компанија “Монтеагро” поклонила је 25.000 садница украсних ружа општини Стари град, које је ЈКП „Зеленило Београд“ данас почело да сади код насеља на Дунавском кеју и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Почетку садње присуствовали су председник општине Стари град Дејан Ковачевић, заменик председника општине Дејан Стефановић, Владимир Ковачевић и Димитрије Лукић из „Монтеагра“, као и в.д. директор ЈКП „Зеленило Београд“ Владимир Богићевић. Председник Ковачевић је најавио да ће општина 13. априла, током манифестације „Јевремова, улица сусрета“, на Цвети, који су Дан и слава Старог града, грађанима бесплатно делити саднице ружа, које ће преостати након украшавања Дунавског кеја.

02.04.2014 Детаљи »
КОНКУРС ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПРИВРЕМЕНИХ ОБЈЕКАТА
КОНКУРС ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПРИВРЕМЕНИХ ОБЈЕКАТА

Комисија Већа Градске општине Стари град, расписала је конкурс за одређивање корисника места за постављање тезги и других покретних привремених објеката на јавним површинама у Градској општини Стари град. Конкурс ће се спровести путем усменог јавног надметања које ће се одржати 03. априла 2014. године. Конкурсна документација се може преузети са сајта Градске општине Стари град и у Одсеку за послове већа и председника Општине, на I спрату зграде Општине, Македонска 42, собa бр. 17, радним даном од 9,00 до 15,00 часова, почев од првог наредног радног дана од дана објављивања Конкурса у дневном листу „Привредни преглед“.

21.03.2014 Детаљи »
ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”
ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”

Стари град ће у недељу, 13. априла, обележити славу Цвети и Дан општине традиционалном манифестацијом „Јевремова – улица сусрета“, шесту годину за редом. Дуж Улице Господар Јевремова, од 12 до 14 сати, Старограђанима и посетиоцима „улице сусрета“ представиће се око 100 удружења грађана, институције, установе, вртићи, школе, Канцеларија за младе и Волонтерски сервис општине Стари град, Установа културе „Пароброд“, СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, Дом здравља „Стари град“, културно - уметничка друштва, као и верске заједнице централне градске општине. Свечано отварање манифестације заказано је тачно у подне испред куће Стевана Стојановића Мокрањца (на углу Доситејеве и Јевремове улице).

08.04.2014 Детаљи »
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА

Комисија за младе таленте Градске општине Стари град расписала је Конкурс за доделу финансијске подршке младим талентима са Старог града, старости између 12 и 30 година, у висини од 10.000 динара. Конкурс је отворен од 04.04.2014. до 24.04. ове године. Све потребне информације могу се добити и на телефон општинске Канцеларије за младе 011/3300-657, радним даном од 11 до 13,00. или путем email-a kzmstarigrad@gmail.com Заинтересовани могу да преузму опште и посебне услове конкурса, као и потребан формулар за пријаву на Пријавници Градске општине Стари град, Македонска 42 и овде (отворите вест).

07.04.2014 Детаљи »
Дан поезије у дневном клубу „Стари град“
Дан поезије у дневном клубу „Стари град“

У дневном клубу за старе „Стари град 2“ Геронтолошког центра Београд, у организацији општине Стари град и издавачке куће „Арте“ одржан је дан поезије и дружење чланова клуба и десет песника, афористичара и музичара из уметничке трупе „Арте“. Сви учесници песничког сусрета добили су на поклон књиге присутних аутора, а које је издала кућа „Арте“. „Брига о најстаријим грађанима општине један је од приоритета нашег рада, обзиром да велики део популације чине управо пензионери", рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

04.04.2014 Детаљи »
"УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ" - БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ
"УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ" - БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ

Канцеларија за младе ГО Стари град и Удружење "Круг Двојке" овог пролећа за младе са пребивалиштем на Старом граду организују бесплатну припремну наставу за полагање пријемних испита за упис на факултете и у средње школе. Часови су намењени заинтересованим матурантима основних и средњих школа, а одржаваће се викендима, у периоду од 12. априла до 14. јула (односно почетка јуна, за ученике основних школа) ове године, на више локација на Старом граду и у Малој сали општине (Македонска 42). Више информације и онлине пријаве на www.kzmstarigrad.org.rs, или путем телефона 011/ 785 2 999 (од 9 до 15 sati). Рок за пријаве је 9. априла до 15 сати.

21.03.2014 Детаљи »
СУГРАЂАНИМА ПОДЕЉЕНО 200 ШТЕДЉИВИХ СИЈАЛИЦА
СУГРАЂАНИМА ПОДЕЉЕНО 200 ШТЕДЉИВИХ СИЈАЛИЦА

У данашњој акцији Савета за заштиту животне средине подељено је 200 штедљивих сијалица. Акција је почела у 16 сати, а сваки суграђанин који је донео истрошене сијалице или старе батерије за узврат је добио на поклон по штедљиву и енергентски ефикаснију сијалицу. - Циљ акције је да се грађани мотивишу да рециклирају сијалице и батерије које садрже материје опасне по здравље људи и животну средину, као и да користе штедљиве сијалице ради што боље енергетске ефикасности - каже Ивана Бастаћ, председница Савета за заштиту животне средине и додаје да је ово прва акција у овој години, и да ће Савет током године организовати још акција.

20.03.2014 Детаљи »
Претрага вести
Preuzmite obrasce
Preuzmite tendersku dokumentaciju
Narucivanje dokumenata elektronskim putem
Izvodi stizu na kucne adrese
Pisarnica opstine stari grad
Narucite informator
Poslovni Prostor Stari grad
Sportski centar "Milan Gale Muskatirovic"
© 2010 Општина Стари град | Контакт | Штампа | Мапа | Галерије | Врх стране