Informator o radu GO Stari Grad
Pitajte predsednicu opstine
Komunalna policija
Graðanin inspektor
Kol centar (011) 3036 - 841
Време
Weather at Belgrade, 00, Serbia
Beograd
16°C
Општина Стари град Београд : Добродошли на портал општине Стари град
Добродошли на портал општине Стари град        Адреса општине : Македонска 42, Београд. Телефон : 3220-721        Најновије вести :         УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД        JАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ        ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ СПОРТСКИХ МАНИФЕСТАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ        БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ        ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”        ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ        КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА        МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”        Дан поезије у дневном клубу „Стари град“        ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА        "УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ" - БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ        КОНКУРС ЗА ПОСТАВЉАЊЕ ТЕЗГИ И ДРУГИХ ПРИВРЕМЕНИХ ОБЈЕКАТА
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА  ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Градска општина Стари град честита Ускрс свим верницима који славе најрадоснији хришћански празник. Желимо вам да Ускрс проведете у миру, духу традиције и међусобног поштовања, и да радост коју доносе ускршњи празници поделите са својим најближима. Нека Ускрс донесе добро у ваше домове. Христос Васкресе! Председник Градске општине Стари град Дејан Ковачевић

17.04.2014 Детаљи »
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ СПОРТСКИХ МАНИФЕСТАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ СПОРТСКИХ МАНИФЕСТАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ

Градска општина Стари град расписала је Jавни конкурс за финансирање спортских манифестација и програма спортских организација, у другом тромесечју 2014. године. Право учешћа имају спортске организације и удружења грађана која организују и одржавају спортске манифестације и реализују програме на Старом граду. Конкурс је отворен 15 дана, почев од 16.04.2014. године, као дана објављивања конкурса, и траје закључно са 30.04.2014. године. Заинтересован спортске организације и удружења могу преузети конкурсну документацију на писарници ГО Стари град, Македонска 42, сваког радног дана, од 9 до 15 часова, или на www.starigrad.org.rs (Отворити вест за преузимање документације).

16.04.2014 Детаљи »
ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”
ГО СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖАВА СЛАВУ ЦВЕТИ И ДАН ОПШТИНЕ МАНИФЕСТАЦИЈОМ “ЈЕВРЕМОВА - УЛИЦА СУСРЕТА”

Стари град ће у недељу, 13. априла, обележити славу Цвети и Дан општине традиционалном манифестацијом „Јевремова – улица сусрета“, шесту годину за редом. Дуж Улице Господар Јевремова, од 12 до 14 сати, Старограђанима и посетиоцима „улице сусрета“ представиће се око 100 удружења грађана, институције, установе, вртићи, школе, Канцеларија за младе и Волонтерски сервис општине Стари град, Установа културе „Пароброд“, СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, Дом здравља „Стари град“, културно - уметничка друштва, као и верске заједнице централне градске општине. Свечано отварање манифестације заказано је тачно у подне испред куће Стевана Стојановића Мокрањца (на углу Доситејеве и Јевремове улице).

08.04.2014 Детаљи »
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ФИНАНСИЈСКЕ ПОДРШКЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА СА СТАРОГ ГРАДА

Комисија за младе таленте Градске општине Стари град расписала је Конкурс за доделу финансијске подршке младим талентима са Старог града, старости између 12 и 30 година, у висини од 10.000 динара. Конкурс је отворен од 04.04.2014. до 24.04. ове године. Све потребне информације могу се добити и на телефон општинске Канцеларије за младе 011/3300-657, радним даном од 11 до 13,00. или путем email-a kzmstarigrad@gmail.com Заинтересовани могу да преузму опште и посебне услове конкурса, као и потребан формулар за пријаву на Пријавници Градске општине Стари град, Македонска 42 и овде (отворите вест).

07.04.2014 Детаљи »
Дан поезије у дневном клубу „Стари град“
Дан поезије у дневном клубу „Стари град“

У дневном клубу за старе „Стари град 2“ Геронтолошког центра Београд, у организацији општине Стари град и издавачке куће „Арте“ одржан је дан поезије и дружење чланова клуба и десет песника, афористичара и музичара из уметничке трупе „Арте“. Сви учесници песничког сусрета добили су на поклон књиге присутних аутора, а које је издала кућа „Арте“. „Брига о најстаријим грађанима општине један је од приоритета нашег рада, обзиром да велики део популације чине управо пензионери", рекао је председник општине Дејан Ковачевић.

04.04.2014 Детаљи »
JАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ
JАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ

Градска општина Стари град расписала је ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД У ДРУГОМ ТРОМЕСЕЧЈУ 2014. ГОДИНЕ. Право учешћа имају невладине, непрофитне и неполитичке организације и удружења грађана која су регистрована или имају огранак на територији општине, а пројекат реализују на Старом граду. Конкурс је отворен 15 дана, почев од 16.04.2014. године, као дана објављивања конкурса, и траје закључно са 30.04.2014. године. Заинтересовани могу преузети конкурсну документацију на писарници ГО Стари град, Македонска 42, радним даном, од 09 до 15 часова или са www.starigrad.org.rs (Отворити вест за преузимање документације).

16.04.2014 Детаљи »
БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ
БЕОГРАЂАНИ СЕ ПОНОВО ОКУПИЛИ У ЈЕВРЕМОВОЈ УЛИЦИ

Општина Стари град обележила је Дан општине и крсну славу Цвети традиционалном манифестацијом “Јевремова – улица сусрета”, која се одржава већ шесту годину за редом. Једна од најлепших дорћолских улица била је место сусрета, дружења и доброг расположења, где су се посетиоцима представила различита удружења, установе и верске заједнице централне градске општине. “Срећни смо што се и ове године окупио велики број суграђана, како бисмо заједно прославили славу и уживали у богатом програму ове манифестације”, рекао је Дејан Ковачевић, председник ГО Стари град

13.04.2014 Детаљи »
ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ
ПЕНЗИОНЕРИ УДРУЖЕЊА „СИНЂЕЛИЋ“ ИЗ ШВЕДСКЕ ПОСЕТИЛИ ОПШТИНУ

Удружење шведских пензионера српског порекла „Синђелић“, који живе у Гетенбургу, данас је посетилo општину Стари град, предвођенo председницом Удружења пензионера „Стари град“ Неном Шантић. Госте су поздравили и пожелели им добродошлицу председник општине Дејан Ковачевић и заменик председника Дејан Стефановић. Пензионери из Гетенбурга изразили су задовољство успостављањем сарадње са Удружењем пензионер „Стари град“.

07.04.2014 Детаљи »
МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”
МУРАЛ “БОРБА, ЗНАЊЕ, ЈЕДНАКОСТ”

Борбе за бољи материјални и друштвени положај које су студенти Београдског универзитета водили између два светска рата тема су мурала “Борба, знање, једнакост”, који је званично представљен 4. априла, на Дан студената Београда, на згради смештеној на углу улица Господар Јевремове и Капетан Мишине. Осликавање мурала подржала је фондација “Rosa Luxemburg Stiftung Southeast Europe”, а административну подршку је пружила Градска општина Стари град. Иницијативу је покренуо “КУРС”, чији су чланови Милош Милетић и Мирјана Радовановић аутори мурала, а у осликавању им је помогла Мартина Петровић студенткиње Факултета ликовних уметности.

04.04.2014 Детаљи »
ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА
ДВАДЕСТПЕТ ХИЉАДА РУЖА НА ОБАЛИ ДУНАВА

Компанија “Монтеагро” поклонила је 25.000 садница украсних ружа општини Стари град, које је ЈКП „Зеленило Београд“ данас почело да сади код насеља на Дунавском кеју и СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“. Почетку садње присуствовали су председник општине Стари град Дејан Ковачевић, заменик председника општине Дејан Стефановић, Владимир Ковачевић и Димитрије Лукић из „Монтеагра“, као и в.д. директор ЈКП „Зеленило Београд“ Владимир Богићевић. Председник Ковачевић је најавио да ће општина 13. априла, током манифестације „Јевремова, улица сусрета“, на Цвети, који су Дан и слава Старог града, грађанима бесплатно делити саднице ружа, које ће преостати након украшавања Дунавског кеја.

02.04.2014 Детаљи »
Претрага вести
Preuzmite obrasce
Preuzmite tendersku dokumentaciju
Narucivanje dokumenata elektronskim putem
Izvodi stizu na kucne adrese
Pisarnica opstine stari grad
Narucite informator
Poslovni Prostor Stari grad
Sportski centar "Milan Gale Muskatirovic"
© 2010 Општина Стари град | Контакт | Штампа | Мапа | Галерије | Врх стране